Det opplyser selskapet selv på sin Facebook-side.

– Det er stas, og vi vil fremheve byggherre Statens vegvesen, som vi har samarbeidet tett med i utviklingen av løsningen, skriver LNS.

Vinneren kåres i slutten av november, og får 250.000 kroner.

bygg.no har presentert de fire kandidatene. De er:

• «Flytende» vei over myr, ved Leonhard Nilsen & Sønner, Aas Jacobsen/Vianova-nettverket og NGI. På prosjektet E6 Svenningelv-Lien er det utviklet en løsning for bygging av høyhastighetsvei på myr uten at det er behov for masseutskifting av myrområdet.

• Klima- og energivennlig glassfasade ved Betonmast Oslo, Avantor, Multiconsult, Arcasa og Cromogenics. På Gullhaug Torg 5 i Oslo er det benyttet en glassfasade med sterkt redusert energibruk kombinert med lavt CO2-avtrykk og redusert råvarebruk.

• Nullutslippsløsninger for Klosterenga Park, ved Braathen Landskapsentreprenør. Hele prosjektet, inkludert masse- og varetransport, er levert med nullutslippsløsninger.

• Sirkulær og miljøvennlig betong ved AF Gruppen ved Rimol Miljøpark, Betong Øst og Betonmast. Aktørene har utviklet en betong basert på tilslag gjenvunnet av forurensede masser. Her gjøres avfall til ressurs og store naturinngrep unngås.

«Byggenæringens klimapris» er etablert av EBA Oslo, Akershus og Østfold, og ble første gang delt ut i 2021.

– Det har vært høy kvalitet på søknadene, og dermed en utfordrende jobb for juryen. De fire nominerte er alle verdige til å vinne, sier juryleder Hanne Rønneberg til bygg.no.