EU-godkjenning i Lødingen

Kåringen Reinslakteri har fått sin EU-godkjenning. - Det ovale stempelet åpner for at vi kan eksportere varer. Det gir oss enorme muligheter, sier Lars-Roger Hanssen.

Kåringen Reinslakteri har fått sin EU-godkjenning. - Det ovale stempelet åpner for at vi kan eksportere varer. Det gir oss enorme muligheter, sier Lars-Roger Hanssen. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Kåringen Reinslakteri i Lødingen er EU-godkjent. – Den nye sertifiseringen gjør det mulig å eksportere produkter, sier en fornøyd Lars-Roger Hanssen.

DEL

Det moderne og veldrevne slakteriet i Kåringen har dermed lagt en ny alen til sin vekst.

EU-godkjenningen viser hygiene, rutiner og intern­kontroll av ypperste merke.

– Dette kommer forhåpentlig til å bety mye for oss. Det ovale EU-merket viser at vi er et moderne slakteri som kan selge produkter også til utlandet. Det åpner for store muligheter, smiler Lars-Roger Hanssen fornøyd.

Flere og flere oppdrag

Som meddelt i Bladet Vesterålen ved flere anledninger har det vært gjennomført betydelige investeringer ved Kåringen Reinslakteri de seneste årene.

Bedriften har sikret seg stadig flere godkjenninger for håndtering av slakt. I fjor ble det for første gang partert og pakket hjortekjøtt ved anlegget. Torsdag var det klart for historiens første slakt av villsau.

– Vi fikk nødvendig godkjenning fra Mattilsynet og Statens Landbruksforvaltning mandag. Torsdag var den første villsauen under kniven. Slakteriet har dermed fått enda et bein å stå på, sier Hanssen.

– Er villsau et produkt kundene kan få kjøpe fra butikken i Kåringen?

– Ja, nå utvider vi sortimentet. En del av kjøttet som ble tatt hånd om torsdag legges nå ut for salg i butikken. Markedet for villsau er godt, opplyser Lars-Roger Hanssen.

Elg

Nå er det ikke bare historiens første slakt av villsau som holder hjulene i gang utover høsten på slakteriet i Kåringen.

– Stadig flere jaktlag for elg finner det formålstjenlig å benytte kompetansen vi har når det gjelder partering og pakking av kjøtt. Jegerne leverer dyret hos oss. Vi lemmer det sund, før vi leverer kjøttet tilbake, ferdig merket i vakuumpakkede poser. Svært mange vald finner dette formålstjenlig og tidsbesparende, avslutter Lars-Roger Hanssen.

Artikkeltags