annonse

Stilte ut ting fra 2. verdenskrig - Målet er krigsmuseum i Lødingen

:
: Joar Hesten (tv) var en av mange som brukte lang tid på å besiktige utstillingen Knut Blengsli presenterte tirsdag. De aller fleste av objektene som ble vist frem har vært i bruk i Lødingen under 2. verdenskrig. (Foto: Svein Rist)

LØDINGEN: – Jeg har fått veldig mange positive tilbakemeldinger for dette initiativet. Målet er å få til et krigsmuseum i Lødingen.

Svein Rist

Det sier Knut Blengsli, som i forbindelse med Lødingendagene tirsdag presenterte en utstilling med gjenstander fra 2. verdenskrig.

Med god hjelp fra personer over det ganske land har Blengsli på imponerende vis samlet en rekke gjenstander som har vært i bruk under nevnte krig.

– De aller fleste gjenstandene har vært brukt i Lødingen under krigen. Disse har jeg enten fått eller fått låne fra privatpersoner. En del er også funnet ved hjelp av metalldetektor på Øygården, på Nes og i Neshamn, opplyser Blengsli i samtale med lokalavisa.

Positive tilbakemeldinger

Hele 122 personer var innom Rådhussalen de ni timene utstillingen var åpen.

Folk lot seg tydelig imponere over antall gjenstander og bredden i utstillingen.

– Jeg har fått veldig mange positive tilbakemeldinger, både for utstillingen og arbeidet jeg har lagt ned for å avdekke krigsminner på Nes, sier Blengsli.

– Er det spesielle gjenstander i utstillingen du ønsker å trekke frem?

– Alle objekt fortjener i utgangspunktet like mye oppmerksomhet. Gjenstander som det knytter seg en personlig historie til synes jeg er veldig stas å kunne vise frem, sier Knut Blengsli.

Håper på krigsmuseum

Utstillingen med gjenstander fra 2. verdenskrig var kun tilgjengelig tirsdag. Initiativtakeren røper i samtale med Bladet Vesterålen at han går svanger med planer om et krigsmuseum i Lødingen.

– Det er helt tydelig at en slik utstilling vekker interesse hos folk. Det hadde vært artig å få til et krigsmuseum i Lødingen. Jeg har vært i kontakt med eierne av Brygga Hotell, da med forespørsel om å kunne bruke lokalene til tidligere Landia til et slikt formål. Planene er bare i startfasen. Enn så lenge er det mer et ønske, et håp om at det skal la seg realisere, sier Blengsli.

I påvente av at planene om et krigsmuseum skal vokse frem gjør Blengsli det klart at han mer enn gjerne tar imot flere gjenstander brukt under 2. verdenskrig.

– Først og fremst tusen takk til alle som har gitt eller lånt gjenstander til denne utstillinga. Folk må mer enn gjerne fortsette med å donere ting. Jeg kan love at det som blir gitt skal få et godt hjem, inntil vi forhåpentlig realiserer planene om et krigsmuseum, avrunder Knut Blengsli.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse