Bygdebok-støtte fra Bø til Sortland

Artikkelen er over 6 år gammel

– Det er for ille om Sortland ikke skal få fullført bygdebokprosjektet sitt, sier Finn Myrvang i Bø Bygdelag. Laget sponser Sortland bygdebok med 5.000 kroner.

DEL

Bygdeboknemnda i Sortland har måttet henvende seg til bedrifter, lag og foreninger, med forespørsel om økonomisk støtte til bind 4 og 5. Det er valgfritt om man vil bidra med 10.000 eller 5.000 kroner.

– Symbolsk oppmuntring

Støtten fra Bø Bygdelag kom helt uoppfordret.

– Vi ønsker å gi ei symbolsk oppmuntring til bygdebokarbeidet i Sortland, sier Finn Myrvang til Bladet Vesterålen.

I Bø har man fått andre generasjons bygdebok på plass, den siste versjonen skrevet av Arve Elvik. I tillegg har man fått Johan Borgos sine tre bind med personopplysninger.

– Vi er så heldige å sitte med tre ganger tre innen bygdehistorie i Bø. Da må vi unne Sortland det samme, og vi vil sterkt oppfordre alle som tenker likedan om å være med å gi ei handsrekning, sier Myrvang.

– Veldig gledelig

I Sortland er man takknemlig og glad for støtten fra Bø Bygdelag.

– Det er veldig gledelig, og jeg vil tro nemnda også setter pris på det, sier Mona Dahl ved kulturkontoret i Sortland kommune.

Hun forteller om et historisk godt samarbeid mellom bygdeboknemndene og historielagene i Vesterålen.

– Slektene her krysser jo kommunegrensene, og vi har vært avhengig av hverandre i utvekslingen av informasjon.

Langt til målet

Selv om bygdeboknemnda i Sortland nå har fått inn en god del penger, er man fortsatt langt unna målsettingen om 250.000 kroner i frivillige midler. Før jul var beløpet kommet opp i rundt 90.000 kroner.

Rundt halvparten av dette er tatt med gjennom muntlige tilsagn.

Sortland kommune har også satt av 150.000 kroner til realiseringa av bind 4 og 5.

– Det begynner å se lyst ut for bind 4, men vi må se på hvordan vi skal klare å komme i mål med bind 5. Dette er ei utfordring som nemnda vil ta opp på et møte i neste uke, forteller Mona Dahl.

Flere av bedriftene man har henvendt seg til har fortsatt ikke kommet med ei tilbakemelding. Og det finnes bedrifter på Hinnøysida, som de aktuelle bindene omhandler, som ennå ikke er kontaktet.

Artikkeltags