– Fylkesvei 82 må først i køen

Det er mange sår, djupe spor og humper i veien mellom Sortlandsbrua og Risøyhamn. Her en bit av veien i Kringelen like nord for Sortland.

Det er mange sår, djupe spor og humper i veien mellom Sortlandsbrua og Risøyhamn. Her en bit av veien i Kringelen like nord for Sortland. Foto:

Artikkelen er over 7 år gammel

Vesterålen regionråd må plassere en utbedring av fylkesvei 82 mellom Sortlandsbrua og Risøyhamn på topp i samferdselsplanen for Vesterålen.

DEL

Det krever aksjonsgruppa for utbedring av veien.

– Skal regionen utvikle seg positivt i framtida, med hensyn til næringsvilkår og bosetting, er det nødvendig med god infrastruktur også i form av akseptable veier, heter det blant annet i et brev til regionrådet med kopi til ordførerne i Andøy og Sortland.

Strakstiltak

Aksjonsgruppa forventer nå at Vesterålen regionråd, samt Andøy og Sortland kommuner, engasjerer seg for en rask utbedring av veistrekningen mellom Risøyhamn og Sortlandsbrua.

– Vi forventer også engasjement i forhold til nødvendige strakstiltak for å bedre trafikkforholdene, samt hindre ulykker fram til utbedringen iverksettes, skriver aksjonsgruppa.

Fem km asfalt ikke nok

I kjølvannet av det som kom fram på folkemøtet i april har aksjonsgruppa nå også henvendt seg til fylkesråd for samferdsel, May Valle (V) og regionvegsjef Torbjørn Naimak i Statens vegvesen.

– Trafikkforholdene på fylkesvei 82 mellom Sortlandsbrua og Andøybrua er av en slik art at vi forventer at det iverksettes mer vedlikehold og planlegging av utbygging umiddelbart. Vi anser ikke cirka fem kilometer med asfalt, noen hundre meter fortau/gangvei på Maurnes og noen buss-skur og veilyspunkter som tilstrekkelige bidrag til forbedring av trafikkforholdene, skriver aksjonsgruppa og lister opp en rekke tiltak man mener er nødvendig for å utbedre veien.

(Se hele brevet som vedlagt pdf-fil til denne saken)

Artikkeltags