Langøya rideklubb har lagt opp til det klubben mener er et morsomt arrangement i helga. De har kalt det for hestefest, og alle som har lyst kan komme og være med. Klubben har tidligere arrangert hestefest med mest oppmerksomhet på dressurridning, og det ble en stor suksess.

Denne gangen ønsker medlemmene å legge mer vekt på sprangridning. De kan by på blant annet hesteridning for barn og gymkhana, som er en morsom hinderløype på hest der man konkurrerer to mot to. I tillegg blir det kafé og loddsalg. Klubben håper på en hyggelig familiedag og moro med hest.

Les også

– Dette er småbarnsåret. Vi bygger først og fremst en grunnmur for familien

Må flytte

Rideklubben har fått oppsigelse på Kleiva der de holder til og sier at arrangementer som dette kan være viktig for samholdet.

– Det er en fin mulighet for å kunne møtes og huske hvor fint man kan ha det sammen, trass i vanskelige tider, sier Annie Halvorsen som er medlem i rideklubben.

Hun sier det generelt går veldig bra med rideklubben og at den har et nokså stabilt medlemstall med rundt 130 medlemmer. Klubben har i flere år jobbet aktivt for å få til et eget anlegg på Jennestad. Det vil inneholde blant annet ridehall, stall og ridebaner utendørs. Nå søker klubben sponsorer til prosjektet.

Rideleir

– Vi ønsker å skape et fint område og et miljø for alle som er interessert i hest, forteller Halvorsen og legger til:

– Det har vært snakket om å få satt opp ridehallen i løpet av sommeren.

Hestefesten på Kleiva er også en inntektskilde for anlegget på Jennestad, men det handler mest om å kunne møtes og ha det fint sammen med hverandre og med hestene. Det er også viktig for klubben å få vise hva den driver med, for kanskje å få nye medlemmer i rideklubben eller rekruttere til rideskolen. Klubben tar for øyeblikket imot påmeldinger til rideleir i sommer.

– Langøya rideklubb oppfordrer alle som vil til å komme på hestefest på Kleiva.

Bildeserie

Se hvem som var på julemarked