Fargerik trio på Corner Sport: – Sommeren ble knall og vinteren kommer med kulører, konstaterer Kari Lena Notø, Håvard Myhra (t.v.) og Einar Pihl. Foto: Idar Ovesen

Det ble et skikkelig ut på tur-år

HADSEL: Høsten ble kanskje rolig, men sommeren var knall. Og nå går det mot julesalg hos Corner Sport.

– Kvaliteten på utstyret ble skrudd opp noen hakk, sier Kari Lena Notø.

– Hele familien skulle ut på tur i lag, sier Einar Pihl.

– Det ble mange døgn i telt til sammen, sier Håvard Myhra.

Trioen ved Corner Sport kan, mens høsten har gjort inntog, konstatere «tidenes sommer» ved den tradisjonsrike sportsforretninga på Stokmarknes.

Akkurat det tenkte de nok ikke, da mørket senket seg for alvor 12. mars, og koronaen stengte ned det meste i kongeriket.

– Så ikke lyst ut da

– Nei, det så ikke lyst ut da, medgir Kari Lena, som likefullt solgte sports- og fritidsutstyr som aldri før da sommeren kom med rekordmange turister. Norske vel og merke!

– Men de bruker gjerne mer penger enn utlendingene, sier hun. Og det gjorde de absolutt, samtidig som de oppdaget det naturskjønne, vesterålske landskapet som de ville utforske, i kvalitetsutstyr.

Over disken på Corner Sport har det gått massevis av telt, soveposer og hengekøyer i sommer, i tillegg til klær og sko.

– Jeg har nok møtt mange flere enn vanlig ute i naturen i sommer, sier Kari Lena, som er mye ute i friluft. Der hender det også at hun møter kunder hun har gitt turtips til i butikken, og som er storfornøyde over opplevelsen de har fått.

Hyggelig

– Det er jo hyggelig å høre, og jeg gir gjerne tips, smiler blide Kari Lena.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

At kunder velger god kvalitet og godt utstyr synes hun er positivt med tanke på at terrenget også er krevende enkelte plasser.

– Og så kan temperaturen også skifte, sier hun.

Også folk i nærområdet ville benytte muligheten til å «komme seg ut og vekk fra koronaen», og det merket en også på salget hos Corner Sport.

I juni og juli gikk salget nærmest i ett, men nå – på høsten – skulle jo tyskere og andre nasjonaliteter inntatt Norge, Vesterålen og Hadsel. Men det vil ikke skje, konstaterer Kari Lena & Co på Corner.

Tyskere kjøper gjerne ull og sko, får vi høre. Men ikke denne høsten. Og de norske turistene «gjorde seg ferdig» i sommer. Men forhåpentlig kommer de tilbake neste sommer – sammen med alle utlendingene.

Forhåpentlig tilbake

I mellomtiden har Corner Sport fylt hyllene med høst- og vinterkolleksjonen. Det er fargerikt så det holder, men i fjor var det visstnok enda flere kulører. Hva de tenker om tida framover?

– Litt vanskelig å anslå, men smitten er på vei opp igjen, konstaterer Kari Lena.

– Men folk skal ut! Det er eneste muligheta de har, slår Håvard optimistisk fast.

En positiv ting i «koronatida» er at folk har vært bevisst på å handle lokalt. Det gleder både Håvard, Kari Lena og Einar.

Einar gir for øvrig stor honnør til Hadsel Næringsforening og leder Toni Gjessing for å være en pådriver for godt samarbeid mellom handelsstanden på Stokmarknes og Melbu.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Samarbeid er viktig for å beholde kundene, konstaterer Einar Pihl.

I fjor omsatte Corner Sport AS på Stokmarknes for 12,8 millioner kroner. Det var rundt 50.000 mer enn året før.

Selskapet hadde et lite underskudd på drifta med 36.000 kroner, mot 358 i pluss året før. Årsresultatet endte på 135.000 kroner i minus mot 195.000 i overskudd i 2018.

Artikkelen er hentet fra Bladet Vesterålens næringslivsmagasin «Opptur».