Lofotposten: – Helikopter er på tur for å bistå, melder politiet.

Operasjonsleder Kjetil Kaalaas forteller at det er en turist som er alene.

– Det er nok ingen lokale som har gitt seg ut på fjelltur i det været som vi har hatt i dag. Han skal ikke være skadd, og venter nå å helikopteret, sier Kaalaas.

Klokke 16.57 melder politiet at SAR Queen måtte gi opp forsøket på å berge mannen.

– Det er svært vanskelige værforhold i området og derfor fikk ikke Sar Queen hentet ned den skråfaste. De prøvde to ganger. De fløy ut i havet for å dumpe drivstoff for at flymaskinen skulle bli lettere, men heller da gikk det ikke. Svolvær alpine redningsgruppe må derfor bistå på bakken. De er forhåndsvarslet og SAR Queen er nå på vei til Svolvær for å hente personell. De vil fly de så langt inn som er mulig, sier Kaalaas som opplyser at etter at situasjonen har endret seg er også helsevesenet varslet.

Litt etter klokken 17.30 forlot helikopteret Svolvær lufthavn og satte kursen mot Reinebringen.

Klokken 18.50 opplyser operasjonsledet Kjetil Kaalaas at mannskapene fra Svolvær alpine redningsgruppe er på plass og vurderer nå forholdene.

– Det er gult farevarsel både for vind og ras og de gjør en vurdering om de kan gå i fjellet og hvor langt de kan gå. Det er de som gjør vurderingen og så får vi se hvor langt de kommer, sier Kaalaas.

– Hvordan er tilstanden til han som står fast i fjellet?

– Han er kald, men oppegående. Han sier han er kledd etter forholdene, men det er klart det er kaldt, sier operasjonslederen.

Klokken 22.27 melder politiet at turisten er kommet ned og er i god behold.

– Personen sjekkes nå av helse, og vil om kort tid bli kunne dra hjem, opplyses det.

Politiet takker samtidig den alpine reningsgruppen for super hjelp under dette redningsoppdraget.