– Det er bestefar, Geir Johannessen, som har lært meg alt jeg kan i denne sporten, poengterer unggutten.

– Vi har spilt mange partier i loftstua på Frøskeland, og gleden med å spille biljard er bare blitt større og større med årene, forteller Mathias.

I helga deltok han i regionmesterskapet i biljard for region nord på Sortland. Som en av de yngste deltakerne. Han er glad klubben nå satser på å rekruttere flere unge.

Rune Berntsen forteller at biljardklubben er et lavterskeltilbud. Etter at klubben ble etablert i 2018, har klubben bestått av en hard kjerne spillere, som nå ønsker å se nye ansikter rundt biljardbordet.

– Slik det er nå er vi ikke den største klubben i regionen. Det er et stort ønske for oss å flere med. For det er ungdommene vi nå ønsker å satse på. Det er tross alt bedre å være her å spille én eller to runder med biljard enn å henge rundt i gatene og ha ingenting å ta seg til, sier Berntsen.

– Vi som har spilt en stund har jo litt erfaring, så vi har absolutt noe å lære bort til de nye som finner veien hit, sier han.

Sosialt

En av de unge som i tillegg til Mathias allerede har funnet veien inn i klubben, er Per Kristian Roness. Han har funnet seg vel til rette og ser mye glede i spillet.

– Det er jo et strategispill. Det er artig og ikke minst sosialt. Jeg har bare vært medlem her noen få måneder, og har fortsatt mye å lære. Det ser jeg fram til.

Mengdetrening er et stikkord, forteller Mathias.

– Og så er det viktig å føre køen riktig. Det har jeg og bestefar trent masse på. Men det å spille fast og øve rundt bordet er viktig, det er da man blir god. Og skal jeg nå målet om å bli best i Norge så vet jeg hva som kreves, sier han.

Lærer av andre

Å se andre spille er også god lærdom, mener Mathias.

– Jeg lar meg ofte inspirere av å se andre spille. Hva er det de tenker, hva er det neste trekket de kommer opp med? Det er mye å lære med ved å studere spillet til andre, sier han.

11 personer deltok i regionsmesterskapet på Sortland i helga. Spillere fra Fauske, Bodø og Vesterålen biljardklubb deltok. Det var Anders Brannfjell fra Arctic BK som søndag kunne kunne feire seier i turneringa.