Særlig god bacalao. Foto: Innsendt

Bø i Vesterålen – alltid opplevelser!

Av Aud og Bjørnar Sellevold, Andenes

Det startet med særlig god bacalao på Skagakaia.

Lone Lamark sin selvkomponerte middagsrett må fremheves!

Neste dag dekker hun på en variert og nydelig frokost - og vi pakker matpakker og kaffe, for utfordrende tur mot Lynghaugtinden (504 moh).

Oppvarming opp på Fjærvollfjellet, der vi blant annet møter en flokk sau, som er komfortabel med å møte en forhenværende bøfjerding.

Utmarka er dekket av forskjellige fargesprakende blomster. Et flott syn!

Og nå starter marsjen/klatringen opp Revelten, og til topps på Lynghaugtinden.

Der treffer vi folk fra hele landet - i hvertfall alskens dialekter!

Utsikten herfra mot Vinje, Fjærvoll, Straume, Vea og langt utenfor, er formidabel - og stor opplevelse.

Vi går mot Vetten, men merker at kreftene vil utfordre oss vel mye, om vi går til topps.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Valget blir å «senke» oss ned i Trolldalen, å marsjere tilbake til Fjærvoll.

Alle bør smake verdens beste softis, når man er i Bø. Det gjorde vi. Det er den «verdenskjente» Bromle, i sin kiosk/kafé på Vinje, som tilbyr softisen.

I seg selv en opplevelse - etter å ha svettet og opplevd Bø-natur i sju timer.

Det ferieres i Norge. Det erfarte vi under oppholdet på Skagakaia og på fjellturen. Besøkende fra Egersund, Tromsø, Narvik og Bodø.

Vi håper på god utvikling av reiselivsnæringen - Bø har mye å tilby!!!