Blokken Skipsverft: Blokken Skipsverft Foto: Jens Andre M. Birkeland

Det er mye godt å bygge videre på

Torsdag kom ei særdeles trist melding fra Blokken. Et krevende 2020 har ført til at Blokken Skipsverft AS er konkurs.

Blokken Skipsverft er et av de eldste verftene i Nord-Norge, og kan skrive sin historie over hundre år tilbake i tid.

I dag drives verftet av brødrene Anders Stoltz-Rasmussen og Jørgen Rasmussen. De utgjør femte generasjons drivere.

Opp gjennom årene har verftet tatt store og små oppdrag for redere fra alle kanter av landet.

Verftet har vært hjørnesteinsbedrift og en stor arbeidsgiver i Blokken. Den dag i dag er mange av de ansatte bosatt i og rundt Blokken-bygda.

Helt siden oppstarten har bedriften tatt stort ansvar for sine ansatte og heimbygda. I mange år før nedleggelsen var bedriften inne i butikkdrifta i Blokken.

Ombygginger av store og mindre båter har blitt en spesialitet for skipsverftet i Blokken. Det er mange båter i distriktet som har vært oppe i Blokken, både for vedlikehold og ombygging. Bedriften kan vise til mye godt arbeid, og har et godt rykte.

De siste årene har bedriften også levert nybygg av svært høy kvalitet. Siste nybygg som forlot verftet var nye Ole Elvan.

Men så kom korona-pandemien, og kombinert med mye kortsiktig gjeld ble det for tøft. Daglig leder Anders Stoltz-Rasmussen sier at det er ikke tilgangen på arbeid som er utfordringa, men at det ble for tungt å bære alle ekstra-kostnadene knyttet til koronapandemien.

Per nå er det usikkert om noen er villig til å satse på Blokken Skipsverft. Men det går an å håpe at noen ser verdien ved å la drifta få fortsette. Bedriften sitter på stor kompetanse innen nybygging, trebåtbygging og generelt reparasjoner av båter og det som hører til.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Sentralt plassert langs leia har bedriften stort potensial, men den største verdien ligger i arbeidskrafta. Derfor får vi håpe at nye investorer kommer raskt på banen, før de ansatte finner seg annet arbeid.