Reginedagan er bygd på samme idé som begrepet Eventyrkommunen. (Arkivfoto)

En fest å se fram til

Denne helga starter Reginedagan i Bø, og arrangørene kan lokke med et innholdsrikt program for folk i alle aldre.

Reginedagan har over år bygd seg opp til å bli en solid sommerfestival, med faste element i programmet som folk ser fram til år etter år.

Samtidig er arrangørene flinke til å sørge for noe nytt hvert eneste år. Ett av trekkplastrene i år er Retro-konserten, hvor tilskuerne blant annet får se det velkjente vesterålsbandet Outlaws gjenforent.

Likevel er hjertet i festivalen en rekke arrangement ment for hele familien, og kanskje spesielt barn og unge.

Det er ikke uvanlig at antallet dialekter som brukes under disse arrangementene er mange. Barn og unge på sommerferie i Bø er like selvfølgelig med på arrangementene som de som bor i kommunen.

Felles for disse arrangementene er at frivillige står på for å stelle til festligheter for andre

Reginedagan er en sommerfest hvor alle er velkommen, men i sentrum står bøfjerdingene, som enten de bor i kommunen eller er flyttet derfra står på år etter år for å lage fest for fastboende, ferierende og turister.

Det er ikke bare Reginedagan som trekker folk til Vesterålen i sommer. Gjennom hele sommersesongen kan fastboende og tilreisende hygge seg på et utall åpne arrangementer, hvor både store og små finner glede og underholdning.

Felles for disse arrangementene er at frivillige står på for å stelle til festligheter for andre.

Det ville mest sannsynlig heller ikke ha latt seg gjøre å stelle i stand så mange ulike arrangement, skulle alle involverte ha fått betalt for strevet. For mange av arrangementene kreves det ikke inngangsbillett, men arrangørene henter inn penger på kafédrift, aktiviteter og lignende.

Det er inntekter som kommer godt med for idrettslag, bygdelag og andre lag og foreninger.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

De mange arrangementene som folk kan ta del i gjennom sommeren fører til samhold og tilhørighet, både for de som deltar, og for de som er med å arrangere. Det har stor verdi. Lykke til med festen.