Øksnes: Bilde tatt fra Øksnes, Kråkenes på Nyksundveien. Foto: Jørn Bjørkly Stoltz

Fint å bo her, helt til barna trenger hjelp

Av: MPR

Øksnes kommune en fantastisk kommune å bo i helt til barna dine trenger hjelp. Da begynner problemene og tårne seg opp. Frustrasjonen stiger.

Jeg er så heldig å ha to fantastiske gutter, dessverre så har de begge to en sjelden genfeil.

Disse guttene trenger ulik bistand fra kommunen. Men da får de lite hjelp. Man ringer og ber om hjelp. Første gang er man godtroende og tenker tusen takk. Nå ordner alt seg. Men etterhvert som man har ringt en del ganger, så skjønner man at lovnader som blir gitt er borte i samme øyeblikk som de blir gitt. Ringer uke etter uke og måned etter måned. Hver gang er det nye lovnader som blir gitt. Bare nå vet man at man ikke må holde pusten mens man venter. For de blir nok glemt like fort som de ble gitt.

Alle kontakt personer man skal forholde seg til. Som man bretter ut historien sin til. De slutter og blir borte. Enten må man da begynne helt på nytt eller så er det ingen som vet hvem som skal erstatte denne som ble borte. Da er det et lite «beklager, vi har ikke nok folk».

Jeg fikk ordnet med spesialister som skulle komme å undervise i deres diagnose. Ingen fra kommunen stiller annet enn de som er deres aller nærmeste kontaktpersoner. Ikke PPD, ikke helsestasjonen og ei heller tjenstekontoret. Selvfølgelig skjønner jeg at folk kan være borte med gyldig grunn, men hvor ble da stedfortreder av.

Situasjonen til minstemann i barnehagen går nå på helsa laus. Ventet i over 1 mnd på medisinsk assistent. Her er det lovnader om at alt skal ordne seg og alt skal bli bra. Jeg og barnehage fortviler når det viser seg at dette er tomme løfter.

Eldste er mer på skolen på oppbevaring enn at han har utbytte av å være der. Og igjen det handler ikke om skolen men det handler om kommunen som skal tilrettelegge for at skolen for de ressurser som trengs.