Nå blir det sommerskole og nye sommerminner i Hadsel – det er viktigere enn noen gang

Ordfører: Lena Arntzen (H) er glad for tilskuddet til å arrangere sommerskole. Foto: Idar Ovesen

Av: ordfører Lena Arntzen og varaordfører Åge Rusten i Hadsel kommune

Vi er veldig tilfreds med at det er prioritert store midler til å hjelpe barn og unge i sommerferien, og at våre elever nå kan få flere spennende sommerskolekurs i sommer. Hadsel har fått bevilga 840.000 kroner til sommerskoletilbud, og disse pengene kommer utrolig godt med.

Det er viktigere nå enn noen gang å ha et tilbud for barn og unge i sommerferien.

Skolene i vår kommune har lagt ned en kjempejobb under pandemien, men nedstengning og økt bruk av hjemmeskole har trolig ført til at en del elever har behov for å være mer sosiale samt ta igjen tapt progresjon faglig. Mange barn har vært mye alene og trenger å få et sommertilbud som gir mestring, læring, utforsking og å ta vare på vennskap og skape nye.

Vi ønsker at flere barn skal få et skoletilbud i sommerferien med læring, mestring og utforskning. Det får vi til med sommerskole-tilbudet. Vi vet at det mest sannsynlig blir Norgesferie eller hjemmeferie på veldig mange, og da kan nettopp sommerskolen være med på å skape gode sommerminner fra pandemitiden.

Man tenker kanskje ikke over det når man står midt i det, men vi skriver verdenshistorie med denne pandemien, og når vi ser tilbake på denne tiden om 10 år er det fint om vi kan se tilbake på hva vi gjorde bra. Sommerskole vil være en av de bra tingene.

Selve organiseringa av tilbudet er ikke helt spikra ennå, men vi håper at et sommerskoletilbud også kan bidra til sommerjobbmuligheter for mange unge voksne og studenter som kommer hjem. Akkurat det med bemanning vil vi komme tilbake til.

Nå som vi har fått en bekreftelse på at pengene er innvilga kan vi gå videre med det konkrete programmet for skolen, men vi vet allerede nå at det står ballsport, orientering, klatring, programmering, lek og andre spennende aktiviteter på programmet.

I tillegg til dette har vi forskerfabrikken som kommer med realfag, og en avtale med Øybadet om åpent basseng i 6 dager i sommer, familiesvømming og barne -og ungdomssvømming.

Videre vil det være tilbud om filmskole med Kolbjørn Hoseth Larssen, kunstnerverksted med Christian Skar, friluftsskole i alle skolekretsene og danseskole.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Det er viktig sommerferien ikke skal bli passiviserende, men fylles med innhold. Når programmet er klart legges det ut påmeldingsskjema, og da håper vi at mange barn og unge i Hadsel er klare for å melde seg på årets sommerskole.