Reklame: Toine C. Sannes liker dårlig reklameteksten som Polarkraft opererer med

Nå må Polar Kraft ta seg en bolle

Av: Toine C Sannes, strømkunde og MDG- politiker

Årets drøyeste reklametekst kommer fra Polar Kraft. Strømselskapet som i fjor slo seg sammen med Kraftriket og etablerte selskapet Yve. Inn i feeden min kom reklamen med teksten: «Vi vet ikke om noen andre strømselskaper som virkelig bryr seg om deg som bor i Vesterålen».

Virkelig ikke?

Teksten fortsetter med: «I motsetning til alle andre strømselskaper er Polar Kraft et selskap som skaper lokale arbeidsplasser. Faktisk har vi fire personer på kontoret i Sortland»

Man kan jo lure, hva som har gått galt i kommunikasjonsavdelingen i det nye selskapet. Meg bekjent er Fjordkraft etablert i Sortland, med betydelig flere lokalt ansatte enn de fire som Polar Kraft trekker fram i teksten. Man går heller ikke mange meter inn i en lokal idrettshall, før man ser ungdommer med Fjordkraft logoer på fotballtrøyer eller volleyball drakter. Hvem minnes Fjordkraft sin drive-in kino på Myre, midt i hardeste pandemien?

Ikke vet jeg hvem som er best eller dårligst når det kommer til strømpriser. Konkurranse er sunt, og forhåpentligvis bidrar det til litt bedre vilkår for oss som forbrukere. Jeg tviler ikke på at Polar Kraft også er et bra selskap, som bryr seg om nærmiljøet sitt.

Men nå bør noe av de fire personene på kontoret i Sortland ta en telefon til markedsavdelingen i selskapet, og gi beskjed om at her har de gjort en tabbe. Og trekke denne annonsen før noen melder Polar Kraft til Forbrukerombudet for villedende markedsføring.