Lakseslakteri: Holmøy Maritime. Foto: Snøhetta

Når de lokale kreftene slår til

Dersom alt går smertefritt kan Holmøy Maritime åpne dørene for et nytt lakseslakteri i Holmen allerede i 2023.

Selskapet har sendt planene for bygget ut på anbud, og i midten av februar venter selskapet tilbakemelding fra de fire entreprenørene som regner på prosjektet.

Dersom det videre arbeidet går framover uten større problemer, vil det bli valgt hvem som får anbudet på vårparten.

Hva det nye lakseslakteriet på 16.000 kvadratmeter kommer til å koste, kan ikke Holmøy Maritime si sikkert før anbudene foreligger, men prosjektet vil bli den største enkeltinvesteringa selskapet noensinne har gjort.

Det er mange grunner til at sortlendinger og vesterålinger kan glede seg til Holmøy Maritime setter spaden i jorda.

De siste årene har selskapet utviklet og realisert et stort næringsområde på Finneset. Her finner man kontorlokaler, fryselager, administrasjon, gjestehotell og bunkersanlegg.

Det har generert arbeidsplasser lokalt, ikke bare for daglig drift av anlegget, men også under bygging. Det aller meste av grunn- og byggearbeidet har gått til lokale entreprenørselskap.

Holmøy Maritime trekker sjøl fram at lakseslakteriet vil generere mange arbeidsplasser, både under bygginga og når det settes i drift.

Som tidligere har Holmøy Maritime engasjert Snøhetta til å tegne det nye bygget. I planene er det lagt vekt på at de ansatte skal trives på jobb. Attraktive omgivelser skal bidra til å øke trivselen på jobb.

En ny fabrikk vil bidra positivt til Sortland kommune på mange måter. Flere arbeidsplasser og mer lokal industri er bare noen av fordelene. Om selskapet får realisert visningsanlegget i tilknytning til fabrikken, slik de ønsker, gjenstår å se.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Både kvitfisk- og oppdrettsnæringa står for stor verdiskaping, og Holmøy Maritime i selskap med mange andre vesterålinger, har sett verdien i å holde så mye som mulig av verdiskapinga fra råstoffet på lokale hender. Det er en suksessformel hele lokalsamfunnet nyter godt av.