Reno-Vest ordner opp i inkasso-krav som er gått ut til kundene. (Arkivbilde)

Rett til utnytting?

Av: Hauk Ivar Jakobsen, gift med hytteeier

Vi har fått brev fra Reno-Vest. Vær så god betal, eller? Ja dette gjelder renovasjon på hytta.

Vi har ei hytte på 30 kvadrat som vi benytter flere ganger i løpet av året. Søpla tar vi med heim – vi vil jo ikke forsøple der vi har hytta. Vi tar den med heim for der er det god plass i dunken. Vi har ikke benyttet den når vi har vært på hytta. Vi er fortsatt bare én husholdning, enten vi er på hytta eller heime.

Men vi må betale ekstra gebyr. For hva? Joda, for at vi skal kjøre søpla til et oppsamlingspunkt. Beholder på hytta går ikke på grunn av plassering. Lurer på om vi kan sende regning på den transporten? Kanskje får vi plass for vår søppel i oppsamlingscontaineren? Tror ikke det, andre har nok vært før oss. Spesielt om sommeren.

Visst kan Reno-Vest henvise til loven. Reno-Vest – et selskap med 85 millioner på bok, utbetaling av utbytte til eierne og millionoverskudd hvert år. Les forurensningsloven §34 – dere skal drive til selvkost. Dere har enerett på renovasjon. Ja, det vises på regnskapene, men dere har ikke rett til utnytting. Gebyret er innført fra 1. mars. Ingen oppsamlingspunkt er etablert (hvor kommer de forresten?)

Må vi betale fra 1. mars?

Så vil vi gjerne få takke kommunene i Vesterålen for å sørge for at dette kunne skje. Det er absolutt morsomt å bo og etablere seg her. Jeg lurer på når neste tog går herfra.