Tar ansvar – og lar ungdommen slippe til

Denne helga braker Huinndagan-festivalen i Alsvåg løs.

Det er første gangen at festivalen blir arrangert, og på plakaten kan arrangørene friste med store, kjente band såvel som lokale ungdomsband.

Bak festivalen står brødrene Trond Jørgen og Truls Petter Hanssen, som begge spiller i et av bandene som skal stå på scenen på festivalen. De har fått god hjelp fra bedrifter og frivillige til å arrangere festivalen, og det er ikke så rart.

Det er langt fra alle festivalene som arrangeres gjennom sommeren som setter av tid på scenen til lokale band og ungdomsband. Men på Huinndagan-festivalen er det satt av rikelig tid til at de også skal få glede festivaldeltakerne.

Det er mange unge som går i kulturskolen og lærer å spille et instrument. Å få spille i band sammen fører til samhold og mestringsfølelse. Da mangler bare en plass å få spille for publikum.

At Huinndagan-festivalen kan være en slik arena er brødrene Hanssen krystallklar på, det skal alltid være plass for de lokale og ungdomsbandene.

Vi har flere dyktige band i Vesterålen som året gjennom sørger for god stemning på bygdefester, konserter og lignende arrangement.

At ungdommene får ta del i dette miljøet bygger opp under musikkinteressen, på samme måte som det motiverer unge fotballspillere å følge A-laget i klubben.

I Vesterålen er det lang tradisjon for et rikt musikkmiljø, men bygdefestene som var arenaen for de lokale bandene er det færre av, derfor er det godt å se at noen tar ansvar og sørger for en plass også for den nye generasjonen av musikere.