Bjørn Moen i Lødingen Frp mener veistandarden i Vesterålen er en skandale. Foto: Svein Rist

Veistandarden i Vesterålen er en skandale

Av: Bjørn Moen, Lødingen Frp

Jeg må si meg rystet over veiene i deler av Vesterålen. På Våtvoll er det en veibit på kanskje 50 meter som står som et skrekkens eksempel. Man kommer kjørende fra Lødingen mot Sortland og runder svingen inn til Våtvoll. På tur ned bakken er det 50 meter med vei som er så dårlig at man kan risikere å få stor skade på understell på bil og kjøretøy forøvrig. Greit nok, det står skilt, men hvor lenge skal det stå før man gjør noen med dette? Det har stått slik i flere år.

Videre fra Frøskelandsfjellet og utover til Myre er veien helt knust. Jeg har knapt opplevd maken. Ifølge Nordland fylke kommer det ikke penger før i 2028-2033. Dette på tross av at Nordland fylke har milliarder på bok. Det hele er en skandale. Når man tenker på verdiene som skapes i Øksnes og all fisk som kjøres ut, må man konkludere med at fylket ikke tar veivedlikeholdet på alvor. Veiene skulle aldri vært fylkets ansvar. Staten bør ha ansvaret for veibygging og veivedlikeholdet. Vi kan ikke akseptere å komme ned på det nivået vi nå er på. Det er rett og slett for dårlig.

Det snakkes om de mange ulykkene på veiene i 2022 og det skyldes på fart og uoppmerksomhet i trafikken. Det kan sikkert stemme, men veistandarden må også ta sin del av skylden. Det er et under at det ikke skjer flere ulykker mange plasser.