Bjørnar Skjæran: Bjørnar Skjæran, Arbeiderpartiets nestleder Foto: Privat

Velfortjent kjeft

Mandag ble det kjent at flere sentrale personer i Arbeiderpartiet, blant annet nestleder Bjørnar Skjæran og leder i Nordland Arbeiderparti, Mona Nilsen, sammen med seks andre deltok på et nachspiel på et hotellrom i Bodø i helga.

Arbeiderpartimedlemmene så sitt snitt til å ta seg en fest, til tross for at det på daværende tidspunkt var innført restriksjoner som forbød flere enn fem personer å samle seg til festligheter.

Da saka ble kjent mandag, var nestleder Bjørnar Skjæran raskt ute og ba om unnskyldning. Han beklaget at han var tilstede på festen, og senere, i Dagsnytt 18 på NRK, gjentok han unnskyldninga syv ganger, og la til at han skal betale en bot, dersom det blir resultatet etter politiet har opprettet sak.

Fredag innførte Bodø kommune de strengeste restriksjonene så langt i hele koronapandemien. Som mange medier omtalte, ble byen i praksis totalt nedstengt.

Samtidig ble det i helga arrangert årsmøte i Nordland Arbeiderparti. Selve årsmøtet gikk digitalt, men noen få personer var fysisk tilstede i Bodø.

Det har nå gått over et år siden landet første gang ble nedstengt og preget av restriksjoner som følge av koronapandemien. Antall smittede har gått opp og ned. Stort sett hele tida har folk blitt oppfordret til å tenke nøye gjennom behovet for å samle seg flere personer.

Det er derfor svært beklagelig at det til stadighet rapporteres om fester og sosiale sammenkomster i strid med gjeldende råd og forskrifter. Å begrense smitten mest mulig mens vi venter på at folk blir vaksinert er et felles ansvar, hvor ingen er unntatt.

Det skulle derfor være godt kjent for ledende skikkelser i Nordland Arbeiderparti at å samle seg til festlig lag, til tross for at det var på en romslig suite, ikke var tilrådelig, eller ansvarlig.

Derfor ble det ventelig delt ut skjenneprekener og fordømmelser til Bjørnar Skjæran og de andre som deltok på festen. Og det var ikke mer enn rett og rimelig. Jonas Gahr Støre har uttalt at dersom landet hadde vært Ap-styrt, hadde smittetallene vært lavere. Da tar det seg særdeles dårlig ut at partiets egne ikke klarer å forholde seg til smittevernreglene.