Det sier Roger Ytre-Hauge i Frende. Årsaken er at el-sparkesykkel regnes som motorvogn.

– Siden det ikke kreves førerkort for å kjøre el-sparkesykkel får du ikke prikker som straff i tillegg til boten, slik du ville fått bak rattet, sier Ytre-Hauge.

Fikler du med mobilen på el-sparkesykkel, får du bot. Det er politikerne som vedtar og bestemmer hvor høye bøtene som politiet må forholde seg til skal være. Men hvordan fungerer det i praksis med el-sparkesykkel?

– Hvis du for eksempel står i ro på rødt lys og sjekker mobilen kan du bli stoppet av politiet og få bot. Grunnen er at du er en del av trafikken og da gjelder reglene som bilistene må forholde seg til, sier Ytre-Hauge.

Situasjonen er annerledes hvis du kjører på fortau.

– Hvis du står i ro med el-sparkesykkelen din på et fortau eller noe slikt er du ikke en del av trafikken. Da unngår du bot, sier han.

Ytre-Hauge har sett flere bruke mobilen i trafikkbildet.

– Vi ser at en del fikler med mobilen på el-sparkesykkel. Det må vi få en slutt på. Du har forsvinnende lite beskyttelse hvis du faller og du kan skade deg skikkelig. Det blir fort farlig hvis du mister oppmerksomheten på veien, sier Roger Ytre-Hauge.

Med finere vær og lengre kvelder blir det også stadig flere myke trafikanter ute på veiene, spesielt folk på el-sparkesykkel eller vanlig sykkel. Det må du være oppmerksom på, uansett hva slags motorvogn du er fører av.