Stolarczyk fra Hadsel taekwondo-klubb forsvarte tittelen fra i fjor da hun tok gull i sparring i seniorklassen. I tillegg ble det sølv i mønster.

Hovedcoach for Hadsel-klubben, Ken-Thomas Kvæl, er fornøyd og stolt over prestasjonene.

– Monika har jo trent taekwondo i Polen tidligere, hvor hun opprinnelig kommer fra, og begynte å trene med oss for to-tre år siden. Hun har raskt kommet opp på et veldig høyt nivå. Hun har veldig god treningsdisiplin og innstilling. Hun var godt forberedt til mesterskapet på Stord, og vi er veldig fornøyd med resultatene hun kommer hjem med, sier Kvæl.

Stolarczyks medaljer var de eneste til Hadsel-klubben i årets norgesmesterskap.

Ronja Larsen, Eugene Tale Holten Hellesø og Jasmin Jessen Clarke var de andre som representerte Hadsel.

Tidligere Hadsel-utøvere

I tillegg deltok to av Hadsel-klubbens fremste konkurranseutøvere de siste årene også: Tina Sofie Larsen og Josefine Breivik representerte henholdsvis Trondheim og Tromsø i NM.

Tina Sofie var med og tok gull i lagsparring og bronse i lagmønster, mens Josefine tok en sterk individuell bronse senior dame, i mønster sort belte.

– Vi er veldig glad på deres vegne og stolt over deres prestasjoner. Dette er utøvere vi har vært med å bygge opp, og som nå utvikler seg videre i nye klubber, sier Kvæl.

Kun én utøver fra Sortland taekwondo-klubb var med i årets NM. Det var Helena Solvoll, som røk ut i kvartfinalen i mønster.