Hele Lofoten og Vesterålen Orkesterforening (LVO) var samlet for å øve og spille med solistene i helga og søndag kveld var det konsert der alle de syv ungdommene fikk være solister på sine instrumenter.

LVO startet konserten med Egmont Overture av Ludvig van Beethoven, før styreleder i LVO, Erik Bugge, ønsket velkommen til den helt spesielle konserten.

Unge Adam Kristian Olen Enochsson fra Melbu fikk starte med sin trompet. Han spilte Trumpet Tune av Henry Purcell, arrangert av Skjalg Bjørstad. Ung solist med flott tone i instrumentet, veldig bra framføring.

Celia Sanchez-Nieves spiller fiolin og fremførte Antonio Vivaldis konsert for fiolin i a-moll, 1. sats. Denne er godt kjent av undertegnede, som også prøvde seg på fiolin i sine unge dager. Celia spilte fantastisk bra og i et nydelig samspill med orkesteret. Veldig bra av Celia.

Flere cellister

Det var to av solistene som spilte cello. Pelle Winsjansen og Hedda R. Holstad Dyrnes.

Pelle Winsjansen var først ute med Camille Saint Säens: Allegro Appasionata for cello. Et vanskelig og krevende stykke musikk, om den unge solisten klarte med glans. Veldig flink cellist.

Hedda R. Holstad Dyrnes spilte to satser av Georg Goltermanns cellokonsert nr. 5. En ganske rolig musikk, men veldig vakkert. Hedda klarte denne oppgaven med glans. Hun spilte uten noter og hadde hele konserten i hodet, sterkt!

Hedda sa til Bladet Vesterålen før konserten at hun gledet seg til å opptre. En spennende opplevelse, som er litt skummel for en 16-åring, men du verden så godt det er når det er gjort.

Trompet, bratsj og klarinett

Johann N. Hummels trompetkonsert 1. sats ble nydelig framført av solist Temmam Al-Taie. Han avslørte en nydelig varm og fin tone med fin dynamikk i sin teknikk på trompeten. Skikkelig vakkert fremført.

Emma Stella Mørkved spiller bratsj og fremførte Romanze for bratsj av Max Bruch. Hun gjorde en solid utførelse og spilte skikkelig bra. Vakkert fremført.

Siste solist ut i denne omgang var Nina Karlsen på sin klarinett. Det var en nytelse! Hun spiller med en varm og myk tone som det slett ikke er alle klarinister gitt å klare. Hun fremførte Concertino for klarinett av Carl Maria von Weber.

 

Det er Mats Iversen Vangen som har produsert konserten og det var hans far, Ketil Vangen som dirigerte orkesteret.

Vangen samlet alle solistene på podiet mens orkesteret spite Ut mot havet av Edvard Fiflet Bræin.

Publikum viste til fulle at de satte pris på det de fikk høre. Det var endeløs applaus og stående trampeklapp for solister og orkester.