Allsang, visesang, gode historier, trylling, kaffe og vafler gav nemlig arrangementet et variert innhold. Akkurat slik innholdet i Lødingendagene ellers er. I så måte er det mer enn godt belegg for å omtale seansen i Kysthusets museumsdel som «kulturuka i miniatyr».

Stolt bærer av kulturarv

Lødingendagene skal mer enn noe annet speile innholdet av frivillig aktivitet i kommunen. Omlag 40 personer hadde fredag ettermiddag funnet veien til det leder i Kystlaget Arnfinn Fenes omtalte som «Fredagskafèslabberas».

At arrangementet inneholdt den offisielle åpninga av Lødingendagene bidro til å gi «slabberaset» et mer formelt innhold.

Ansvaret knyttet til åpningen av kulturuka var lagt til varaordfører Hans-Martin Mørstad (Sp).

– Kultur er et vidt begrep. For vår del i Lødingen alt fra bygdekultur, via sang og dans, til familiekultur. 2022 er Frivillighetens år. Slik sett er det ikke noe bedre sted å åpne Lødingendagene enn her i Kysthuset. Jeg er oppriktig stolt av både bygget og måten dere i Kystlaget formidler og viderefører kystkulturen på, uttalte Mørstad, før han erklærte Lødingendagene for offisielt åpnet.

Den 41. utgaven av kulturuka er dermed i gang. Oppfordringen til publikum må bli som så mange ganger før; Gå på arrangementene og støtt opp om de som tar jobben med å underholde oss andre.