Styrelederen er i godt humør etter å ha lest Statsforvalterens begrunnelse for å avvise klagen. Avvisninga innebærer at selskapet nå kan bruke tida på å konsentrere seg om å jobbe videre med planene for hotellet som skal bygges i fiskeværet.

– Jeg har lest igjennom det Statsforvalteren har gitt som begrunnelse for å avvise klagen, og den synes jeg er god. Og den er endelig. Det betyr at et hinder er borte, sier Tellefsen.

– Ingen store endringer

Selv om han ser for seg at det kan bli endringer i forhold til den opprinnelig planen for hotellet, ser han ikke for seg at det blir de helt store endringene.

– Det er flere oppgaver vi må jobbe med i tiden fremover. Da trenger vi flere folk med kompetanse på ulike områder. Vi regner med at arkitektfirmaet Snøhetta blir med videre. Vi trenger noen som kan være bygge- og prosjektleder. Videre så må vi jobbe med hotell- og restaurantdelen og marked.

– I konseptet inngår aktiviteter som vi kan tilby kundene når de kommer til Nyksund. Der har vi fisketurer, kvalsafari og Dronningruta som noe av det vi kan ha med i en pakke. Vi har behov for folk som har kompetanse på disse områdene, sier Tellefsen

Selskapet må også også forberede en byggesøknad og få på plass finansiering. Hotellet blir på vek 3000 kvadratmeter og prislappen er anslått til mellom 120 og 150 millioner kroner.

– Ikke brudd

– Det vi har sagt er at vi ikke ønsker å sette opp et bygg som bryter mye med den øvrig bebyggelsen i Nyksund. Det står vi ved. Vi ønsker bare å skape noe som kan gjøre stedet mer attraktiv for tilreisende og som kan komme alle de som bor der til gode.

Styrelederen ser for seg at en byggesøknad tidligst kan være klar for godkjenning i slutten av 2023.