Vesterålskraft Produksjon fikk mandag godkjenning av konsernstyret til å starte utbygging av nytt vannkraftverk i Tverrelva, etter å ha forhandlet frem endelige avtaler med entreprenører.

Det opplyser selskapet i ei pressemelding.

Det nye vannkraftverket vil ha en effekt på 3,2 megawatt, og utnytte et fall på cirka 305 høydemeter imellom Tverrelvvannet og Langvannet, som ligger på kommunegrensen mellom Sortland og Kvæfjord kommuner.

Tverrelva vannkraftverk vil ha en produksjon på 8,9 gigawattime, noe som tilsvarer normalforbruket til cirka 450 husstander i året.

Kraftverket ved Tverrelva blir det femte kraftverket til Vesterålskraft siden det første kraftverket ble satt i drift i 1941 i Vangpollen. Sammen med Strielva, Djupfjord 1 og Djupfjord 2 vil Vesterålskraft Produksjon kunne levere inntil 60 gigawattimer, noe som tilsvarer normalforbruket til nærmere 3.000 husstander i Vesterålen.

Planlagt anleggsstart er satt til mai 2023, og anlegget vil etter planen bli tilkoblet nett innen utgangen av 2024.

Vesterålskraft Produksjon er et heleid datterselskap av Vesterålskraft AS og har siden starten i 1939 bygget seg opp en lang erfaring og tradisjon for produksjon av ren, miljøvennlig og fornybar energi.

I tillegg til kraftproduksjon drifter Vesterålskraft Produksjon også fjernvarmeanlegg i Sortland og Øksnes, hvor det leveres fjernvarme til nærmere 600 husstander og næringskunder med en samlet energileveranse på cirka 14 gigawattimer i året.