Når man skal satse på toppnivå må man også være villig til å ofre mye, og det er nettop det 19-åringen gjør når han nå er idrettsutøver på heltid. Han er en av seks på juniorlandslaget for menn.

Inspirerende

Han har blant annet hatt Erik Valnes, som ble olympisk mester mester på lagsprinten under OL i Beijing sist vinter, som treningskamerat i Tromsø.

– Nå har jeg bodd i Tromsø i nesten to måneder, og jeg kjenner at det var riktig å flytte på seg og komme i et større treningsmiljø der man er flere som satser tungt på langrenn. Jeg har fått god kontakt med landslagsløper og olympisk mester, Erik Valnes, som jeg også har trent sammen med. Han har tatt kontakt med meg flere ganger for å høre om jeg hadde lyst til å være med på noen treningsøkter.

– Det har jeg satt stor pris på. Det er inspirerende å få trene med en som har hevdet seg internasjonalt. Han gitt meg flere tips som kommer godt med. Jeg har også fått gode tilbakemeldinger, noe som betyr mye for meg, sier Øksnes-gutten.

To økter om dagen

Nå trener han to økter hver dag og øktene varer fra to til fem timer. Da trener han styrke, rulleski, løper og sykler. Han merker at godt treningsarbeidet har gitt resultater og han føler at han er i rute foran kommende sesong.

– Jeg har vært på fire landslagssamlinger til nå. På samlingene får jeg en pekepinn på hvordan jeg ligger an i forhold til de andre. Det ser bra ut og jeg har fått gode tilbakemeldinger på det jeg gjør og på treningsopplegget. Jeg har vært heldig og har unngått sykdom og skader og har fått trent jevnt og godt. Det betyr mye i forberedelsene til en ny sesong.

– VM er det store målet

Om kort tid skal han på en ny landslagssamling. Det blir den siste før sesongen starter neste måned.

– Det store målet for denne sesongen er junior-VM i Canada i januar. Jeg har fått bekreftet at jeg er i rute, og jeg tror at jeg skal være godt forberedt til mesterskapet. Da får jeg også svar på hvor jeg står i forhold til de beste løperne i verden. Det blir spennende.

I 2020 vant han Norgescupen i sin klasse og har fått bekreftet at han hevder seg godt på nasjonalt nivå. Nå er målet å hevde seg internasjonalt.