Forrige sesong havnet det unge laget, som i hovedsak består av spillere i alderen 14-17 år, på en sterk tredjeplass i serien.

Nå kan laget å ta nye steg og kjempe om opprykk.

– Med ett år til på baken, håper spillerne å kunne klatre enda noen hakk, forteller Sortland-leder Håvard Hamansen Wallstad.

Sortland skal denne sesongen møte Bodø Volley, LofotVolley, Finnsnes VBK, Tromsøstudentene, BK Tromsø og Alta.

– Vår 2. divisjonsavdeling avvikles gjennom seriehelger, der noen av lagene møtes for å spille mot hverandre. Dette gjøres for å ta ned reisebelastningen og kostnadene i en langstrakt volleyballregion, forteller Wallstad.

Jobbet hardt

Sortland møter Finnsnes og Tromsøstudentene heime i Sortlandshallen på lørdag. Dagen etter er det kamp mot LofotVolley - før det blir et nytt møte med Finnsnes.

– Kampene skal spilles på stor bane, og det blir en unik mulighet for publikum til å se talentfulle gutter spille seniorvolleyball. Spillerne har jobbet hardt over lang tid, og etter flere år med koronarestriksjoner fortjener de å spille på hjemmebane med mange entusiastiske sortlendinger på tribunen. Det er gratis inngang, forteller Wallstad.

Førstkommende helg blir det også arrangert dommerkurs i volleyball på Sortland.

– Dette er dommer 2-kurs som er den nest høyeste nasjonale dommerutdanningen. Kurset starter med teori på fredagen, og så blir det en god del praksis i løpet av helga. Fra Sortland volleyballklubb deltar Markus Wallstad-Hamansen, Sigur Lauksund Engamo og Sebastian Havelin, forteller Sortland-lederen.

Toppdommer

Håvard Hamansen Wallstad dømmer selv i eliteserien, og han ble utnevnt til norsk dommer under NEVZA U17 som ble spilt i Ikast i Danmark 17.-19. oktober.

– Dette er et slags Nord-Europa-mesterskap der de norske landslagene møter Danmark, Sverige, England, Island og Færøyene, forteller Wallstad.

Øksil har vært representert med Lucy Lotta Jürgensen, Mathilde Lassesen, Lockert og Oskar Gabrielsen under NEVZA U17.

Også Johannes Lagesen Fagervold, som er sønn til Harry Fagervold fra Myre i Øksnes, spilte for Norge i mesterskapet.

Harry Fagervold er for øvrig landslagstrener for det norske guttelaget i U17-klassen.