Lokalene: Bilskadesenteret Sortland holder i dag til i de gamle Europrislokalene ved Ånstadsjøen. Her får bedriften selskap av Autoskade Vesterålen. Foto: Innsendt

Bilskade-bedrifter slår seg sammen i Ånstadsjøen

SORTLAND: Bilskadesentret Sortland og Autoskade Vesterålen flytter inn i felles lokaler, og blir til Bilskade Vesterålen AS.

De to største aktørene i Vesterålen innenfor bilskadereparasjoner, lakkering og taksering slår seg sammen og flytter til felles, tidsmessige lokaler i Ånstadsjøen i løpet av tredje kvartal, opplyser de to bedriftene i ei pressemelding.

Arvid Nyborg, daglig leder i Autoskade Vesterålen, opplyser til Bladet Vesterålen at den nye, sammenslåtte bedriften vil holde til i de tidligere Europrislokalene i Ånstadsjøen, hvor Bilskadesenteret Sortland i dag er etablert.

– Vi vil tilpasse lokalene etter de produksjonsfasilitetene vi må ha. Det er en del av tida at det blir konsolideringer innenfor lakk og skade, bilverksteder og bilforhandlere. Vi mener dette er det rette å gjøre for å møte framtida, som gjør at vi blir en aktør i Vesterålen som kan fornye oss og være med på utfordringene, sier Nyborg.

Det nye selskapet får et tilpasset areal på 1.500 kvadratmeter for sin produksjon med en forventet årsomsetning på 28,0 millioner, utført av 18 medarbeidere med Raymond Hansen som daglig leder.

– Bilparken i Vesterålen er teknisk avansert og fullpakket med infotainment. Økt salg av full-elektriske biler gjør utbedring av skader mer krevende. Dette stiller krav til ny kompetanse, tilgang til spesialutstyr hvor merkefabrikkene krever flere autorisasjoner for å opprettholde ønsket kvalitet. Skadebransjen opplever i tillegg prispress hvor delepriser har skutt i været.

– I denne situasjonen ønsker våre to selskaper å planlegge for fremtiden. Selskapene og deres eiere har derfor besluttet å slå sammen selskapene til et driftsselskap, Bilskade Vesterålen AS, heter det i pressemeldinga.

– Dette gir det nye selskapet nødvendig styrke i et krevende marked. Felles, tidsmessige lokaler i Ånstadsjøen med bruk av ny teknologi og utstyr vil være en forutsetning for den nye driften.

– Dette utvikler arbeidsplassene og reduserer sårbarheten. Vårer kunder og samarbeidspartnere vil oppleve dette positivt.