Perspektivskisse: Stokmarknes miljøhavn, slik den ifølge Hadsel havn Kf vil ta seg ut fra sørøst på Børøya. Foto: Hadsel havn kf

Den nye havna ved moloen: «Alle» stiller på folkemøte

HADSEL: Denne uka kan du få svar på alt du vil om Stokmarknes miljøhavn, den nye havna ved moloen til Hadselbrua. Da stiller nemlig «alle» opp for å fortelle og svare på spørsmål i et folkemøte.

Fredag bestemte Hadsel kommunestyre å godkjenne et låneopptak på 118 millioner kroner til kaiprosjektet. Samtidig er reguleringsplanen for havna ute på høring, og nå samler Hadsel kommune og Hadsel havn KF innspill.

Les også
Reguleringa er på høring, men nå låner havna 118 millioner til å bygge

Torsdag blir det folkemøte på Stokmarknes. Der skal et bredt panel sitte for å informere, svare på spørsmål og ta imot innspill. Det blir også streamet på nett, og de som ikke har anledning til å stille spørsmål fra salen under møtet, kan sende inn spørsmål på forhånd her, via Bladet Vesterålen, allerede nå.

Trykk her for å sende inn spørsmål om Stokmarknes miljøhavn!

Kommunedirektør Ola Morten Teigen er på plass, sammen med prosjektleder Siv Dagny Aasvik fra Egga Utvikling og spesialrådgiver Hans Chr. Haakonsen fra Hadsel kommune. Dessuten er havnesjef Olav Henning Trondal med.

Les også
Vil legge containerhavna ut på høring i sommer

Inge Berg fra Nordlaks AS er også med, og det er også Ivan Hansen fra Tømmervikgruppen AS og Kjell Åge Stikholmen fra Skretting.

Både Nordlaks, Skretting og Tømmervikgruppen skal fortelle om sine behov og mulighetene de ser i prosjektet langs moloen. Havnesjefen skal fortelle om ideen bak og bakgrunnen for Stokmarknes miljøhavn, økonomi og lokalisering. Aasvik fra Egga Utvikling skal redegjøre for miljøsida av prosjektet, og Haakonsen fra kommunen skal informere om planperspektivet.

Les også
Lover folkemøter om nyhavna: – Vil høre fra alle

Og så er det satt av en time til spørsmål fra salen og svar.

Les også
Nå kan du lese spørsmål og svar fra nettmøtet om Stokmarknes miljøhavn

Folkemøtet blir streamet gjennom Bladet Vesterålen torsdag.

Om du vil sende inn spørsmål, kan du altså gjøre det her!

NB: I første versjon av artikkelen kom vi i skade for å skrive at folkemøtet er fredag. Det riktige er torsdag.