Reiseliv: Torbjørn Røe Isaksen Foto: Håkon Jacobsen

Drøfter turist-belastning

Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen samler representanter for norsk reiseliv til diskusjon om overturisme.

Røe Isaksen vil høre hvilke utfordringer noen av Norges mest besøkte reisemål opplever, få forslag til hvordan utfordringene kan løses både lokalt, regionalt og nasjonalt, og synliggjøre virkemidlene kommunene allerede har.

Destinasjonene som er representert i møtet er blant annet Lofoten, Longyearbyen, Geiranger, Flåm/Aurland, Bergen, Trolltunga, Preikestolen/Kjerag, Tromsø, Lyngen og Senja.

– Dette er reisemål som opplever utfordringer knyttet til høye besøkstall deler av året. Det kan være slitasje på kultur- og naturattraksjoner, redusert fremkommelighet og trafikkpress, eller betydelig økning i leiepriser i boligmarkedet, sier Røe Isaksen.

Hver destinasjon vil i møtet gi en kort presentasjon av sine erfaringer knyttet til overturisme. Møtet vil også gi deltakerne en arena for å utveksle kunnskap og lære av hverandre.

- Veksten i reiselivet må skje på en måte som kommer lokalbefolkningen til gode, og samtidig ivaretar våre unike natur- og kulturressurser. For å lykkes med dette må vi utveksle gode løsninger, som reduserer belastningene knyttet til turisme på norske reisemål, sier næringsministeren i ei pressemelding. Hvilket reisemål de samles på? Regjeringskvartalet R5.