Administrerende direktør i Virke: Ivar Horneland Kristensen. Foto: Virke

– Fire av ti kan ikke drive lønnsomt

Foreningen Virkes medlemmer i handels- og tjenestenæringen melder om tøffe kår under koronakrisa, ifølge en pressemelding.

Virke, hovedorganisasjonen for handels- og tjenestenæringen i Norge, ber regjeringen om flere tiltak i det reviderte nasjonale statsbudsjettet, som skal presenteres på tirsdag.

Organisasjonen vil blant annet ha mindre arbeidsgiveravgift, en kompensasjonsordning som også dekker lønnskostnader, og at permitterte må få jobbe mens de mottar dagpenger. Virke ber også om flere skattefradrag og miljøtiltak.

Grunnlaget er blant annet en undersøkelse blant Virkes medlemmer på landsbasis. Der har fire av ti meldt at det ikke er mulig å drive med overskudd under de nåværende smitteverntiltakene.

– Blant Virkes medlemmer sier fire av ti at de er klare til å trappe opp aktiviteten, men at det som holder dem tilbake er at kundene ikke har gjenopptatt normal aktivitet. Dette er virksomheter som vil nyte godt av etterspørselsstimulerende tiltak, skriver organisasjonen i pressemeldingen.