Frode Nilsen: Under prisutdelinga. Foto: LNS

Frode Nilsen «Entrepreneur of the Year» i Nord-Norge

Nå går han til landsfinale.

– Vi er stolte over å kunne dele at Frode gikk til topps i regionskåringen av Entrepreneur of the Year for sitt arbeid med Rana Gruber. Det betyr at han skal til den norske finalen som går av stabelen i Oslo 27. januar, skriver Leonhard Nilsen og Sønner på sin Facebook-side.

Det er imidlertid ikke arbeidet med LNS som har landet ham den prisen. Nilsen er også involvert i Rana.

– Han ble nominert på bakgrunn av arbeidet han har lagt ned i Rana Gruber fra 2008 og frem til i dag. Spesielt blir tredobling av produksjonen og overgangen til det grønne skiftet med målet om å bli verdens første utslippsfrie jernmalmgruve fremhevet, skriver selskapet i en tidligere melding.

«Entrepreneur of the Year» er en kåring gjort av storselskapet EY, tilknyttet Ernst & Young. Selskapet selv beskriver det som «verdens største vekstskaperprogram med kåringer i over 60 land.» Den norske varianten har vært i gang siden 2002.

– EY Entrepreneur Of The Year fokuserer på vekstskaperen i selskapene. For å bli kåret til EY Entrepreneur Of The Year må man være innovativ, ha entreprenørånd, evne til å drive lønnsomt og bærekraftig, samt inneha personlig integritet og påvirkningskraft. Videre må vedkommende ha eierinteresser og inneha en ledende stilling i selskapet, skriver EY.