– Vi var underlagt taushetplikt, forklarte ordfører Karianne Bråthen. Arkiv
– Vi var underlagt taushetplikt, forklarte ordfører Karianne Bråthen. Arkiv

– Kjente til VK Strøm-salg

ØKSNES: Ordfører Karianne Bråthen (A) sier at informasjon om det forestående salget av Vesterålskraft Strøm ble holdt skjult for kommunestyret da politikerne ble orientert om situasjonen i kraftkonsernet få dager før salget.

Ordfører i Øksnes, Karianne Bråthen, fikk tirsdag spørsmål om hun kjente til planene om å selge Vesterålskraft Strøm da kommunestyret var samlet sist før sommeren.

I siste kommunestyremøte før sommeren fikk politikerne et foredrag om ståa til Vesterålskraft-konsernet. Der ble det fra administrerende direktør Halvard S. Pettersen og styreleder Jarle Ragnar Meløy påpekt at Vesterålskraft Strøm som selskap gikk veldig godt.

Noen få dager senere ble det kjent at Vesterålskraft solgte Vesterålskraft Strøm til Fjordkraft, i bytte mot at Vesterålskraft ble aksjonær i Fjordkraft Holding ASA.

– Jeg lurer på om ordføreren kjente til at det da var planlagt å selge selskapet, og i så tilfelle, hvorfor kommunestyret ikke ble orientert, spurte Per Ole Larsen (Sp).

– Jeg kjente selvfølgelig til dette, men på daværende tidspunkt var ikke alt spikret ennå. I tillegg dreide dette seg om børsnoterte selskaper, og derfor var vi underlagt taushetsplikt, forklarte ordføreren.