Overtar: Marthe Hov Jacobsen blir ny daglig leder i Egga Utvikling. (Foto: Innsendt)

Marthe tar over lederjobben

SORTLAND: Egga Utvikling har ansatt Marthe Hov Jacobsen (45) som ny daglig leder.

Hun har jobbet som senior prosjektleder i Egga siden mars 2021, hvor hun kom fra stillingen som markedssjef i Trollfjord Bredbånd.

– Egga Utvikling er en fantastisk kompetansebedrift som jeg er veldig glad for å få å være med å lede videre. Jeg har en brennende tro på Lofoten, Vesterålen og Nord-Norge, og det er nettopp Eggas viktige rolle som utvikler som er min store drivkraft for å takke ja til denne jobben. Egga har over flere år evnet å tiltrekke seg medarbeidere med høy kompetanse som dekker behov det lokale næringslivet og kommunene har, og fremover skal vi utvikle vår organisasjon og posisjon som Nord-Norges ledende utviklingsselskap, sier Marthe Hov Jacobsen.

20 ansatte

Egga Utvikling har i dag 20 ansatte og seks kontorer i Vesterålen og Lofoten.

– Vår tilstedeværelse i hele regionen gir oss god innsikt i de utfordringer og muligheter som næringslivet står overfor. I Egga knytter vi bedrifter og kommuner, ideer, kunnskap og finansiering sammen, med mål om at de gode ideene skal bli realisert. Jeg gleder meg stort til veien fremover sammen med utrolig dyktige medarbeidere, med samarbeidspartnere og kunder, sier Marthe.

Fornøyd styreleder

Jacobsen er utdannet siviløkonom med spesialisering i strategi fra Handelshøyskolen BI og har i tillegg tre års studier i juss fra Universitet i Oslo og statsvitenskap fra Nord Universitet.

– Styret er veldig glade for at Marthe har takket ja til å bli daglig leder i Egga. Marthe innehar både ledererfaringen, den faglige kompetansen, samfunnsengasjementet og de personlige egenskapene som vi mener vil ta Egga Utvikling videre, sier styreleder Svein Egil Stavem.

Hun tiltrer stillingen 1. desember.

Les også
Ida (38) konstituert i toppjobben
Les også
Har sagt opp lederjobben