Fra et tidligere Bondens marked i Kvæfjord, som trakk et stort publikum.
Fra et tidligere Bondens marked i Kvæfjord, som trakk et stort publikum. Foto: Innsendt

Samler seg om lokalmat i Kvæfjord

KVÆFJORD: I morgen er det markedshelg på Borkenes i Kvæfjord, og på Bondens Marked blir det trangt om plassen da hele 23 lokalmatprodusenter har meldt sin ankomst.

– Dette kommer til å bli veldig bra, og vi håper selvsagt på godt besøk slik at alle produsentene drar hjem med tomme kasser, sier Renate Skredlund fra Bondens Marked.

Hun er svært fornøyd med det mangfoldet av produkter som blir på markedet i år, og garanterer at her blir det noe for enhver smak. Det blir kjøtt av lam, elg, kalv, gris, rein og geit, det blir fisk, ost, bakervarer, syltetøy, bær, grønnsaker og potet og mye mer.

– Det blir det beste som regionen har å by på av lokalmat. I tillegg til å handle varer som du tar med deg hjem, blir det mye spennende håndmat som nytes der og da. I tillegg til Bondens Marked deltar lokale utstillere med produkter innen blant annet husflid, treskjæring, velvære, sier hun.

Ellen Eliseussen, næringsrådgiver i Kvæfjord kommune er svært glad for at markedet på Borkenes er blitt så populært, både hos produsentene og hos publikum.

– Den økende interessen for lokalmat er veldig artig, og vi ser at Bondens Marked dekker et behov i markedet. Det er tredje året vi har dette markedet siste lørdagen i september, og vi håper på parkeringskaos og 17. mai stemning som tidligere, sier en spent Eliseussen. (Pressemelding)