Mange kunder: Etter hver har hun fått kunder fra store deler av Vesterålen som kommer for å få kroppsmassasje hos henne. Foto: Svein Arne Nilsen

Sandra (30) kom som lineegner, og endte som gründer

ØKSNES: Da jusstudenten Sandra Waaler (30) først kom fra Litauen til Øksnes for 11 år siden, startet hun som lineegner. I dag driver hun eget firma.

I små og intime lokaler i sentrum av Myre har hun etablert seg med massasjestudio. Hun har nettopp flyttet inn i nye lokaler og det har vært positivt for henne.

– Tidligere har jeg hatt virksomheten i privathus og hjemme hos meg selv. Det gikk greit, men var ikke helt optimalt. Slik jeg har det nå er det mye bedre. Nå er jeg på gateplan, godt synlig i sentrum av Myre. Det har hatt god effekt. Folk kommer innom for å bestille time og handle hos meg. Det har ført til jeg har fått flere kunder etter at jeg flyttet hit, sier Waaler.

Mye er mulig: Sandra Waaler har fått erfare at det er mulig å skape sin egen arbeidsplass og ha det som levebrød. Foto: Svein Arne Nilsen

Begynte med et besøk hos mor

Det begynte med at hun i 2011 kom til Norge og Øksnes for å besøke sin mor som jobbet som lineegner. Hun var i gang med jusstudier hjemme i Litauen. Hun trivdes så godt med å være i Norge at hun hoppet av studiene et år etter, flyttet til Øksnes og bosatte seg på Myre. Her traff hun han som senere ble hennes ektemann.

Hun hadde flere jobber etter at hun kom Norge. I Litauen hadde hun møtt en dame som drev med kroppsmassasje. Hun fattet interesse for faget og hun fikk opplæring av henne.

Selger produkter: I tillegg til massasje selger hun kaffe, te og hudpleieprodukter. Foto: Svein Arne Nilsen

– Jeg vurderte en tid om det kunne være et marked for massasje her på Myre, og i 2015 begynte jeg med dette tilbudet. Jeg oppdaget at det ikke var tradisjon for massasje her, så det gikk det litt tregt i begynnelsen. Etter hvert begynte jungeltelegrafen å fungere, og jeg fikk stadig nye kunder som anbefalte meg for familie og venner. Det har gjort at jeg har nok å gjøre i dag.

Kunder fra hele Vesterålen

Hun har kunder fra store deler av Vesterålen som kommer til henne for å få behandling. Stadig flere har oppdaget at tilbudet er godt for både kropp og sjel. Øksnesværingene og andre i Vesterålen er blitt mer kjent med kroppsmassasje og har oppdaget at det betyr mye for velværet.

– Nå er det ikke bare kvinner som kommer til meg. Kvinnene har fått sin menn til å benytte seg av mitt tilbud. Det synes jeg er veldig bra. Jeg tenker at man må være kreativ og tørre å tenke nytt. Da er det mulig å etablere eget firma, skape en arbeidsplass som man kan ha som levebrød.

I tillegg til massasje har hun et lite utsalg i lokalene der hun tilbyr kaffe, te og hudpleieprodukter.

Viktig å kunne språket

– Kommer man fra et annet land slik som meg, må man også være villig til å lære seg norsk. Det er veldig viktig når man har en jobb der man skal møte forskjellige mennesker. Jeg er på en måte en hobbypsykolog som lytter til mine kunder og problemene som mange sliter med. Det vet jeg betyr mye for mange av dem.

Med familie og to små barn har hun ikke noe problem med å fylle hverdagen. Sammen med mannen skal hun også være med å drive et nytt spisested som nettopp har åpnet på Myre.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Jeg tenker at det er mulig å skaffe seg et levebrød bare man er villig til å tenke nytt og stå på. Det har jeg fått erfare. Nå gleder jeg meg bare til fortsettelsen, sier Sandra Waaler.