Trollfjord: Styret åpner for samtaler om strukturendringer.

Trollfjord åpner for samtaler om fusjon

HADSEL: Styret i Trollfjord-konsernet åpner døra for samtaler om strukturendringer.

Det går fram av ei pressemelding konsernet sendte ut torsdag ettermiddag.

Her viser man til at eiermeldinga som ble vedtatt av Hadsel kommunestyre i fjor, sier at Trollfjord AS bør stille seg åpen for samtaler eller forhandlinger om eventuelle strukturendringer i energibransjen.

– I tråd med meldingen har konsernstyret i Trollfjord i samråd med eier, Hadsel kommune, besluttet at konsernet kan starte samtaler om strukturendringer. Bakgrunnen er det som generelt skjer i energibransjen, heter det i pressemeldinga.

– Det kan gjelde både nettsida og andre områder, men nett og bredband er jo mest aktuelle, sier styreleder Roger Mosand til Bladet Vesterålen.

Han understreker at samtaler med mulige samtalepartnere er en del av det styret har som oppgave ut fra eiermeldinga.

– Det skjer i nær dialog med eieren, Hadsel kommune. Jeg kan ikke kommentere hvem vi prater med, men hvis endringer skulle bli aktuelle, må vi ta nye runder med eieren, mener han.

– Hvem er aktuelle samtalepartnere?

– Vi ser hva som skjer rundt oss og har lyst til å se hva det kan bety for konsernet. Det eneste som er besluttet så langt er å åpne for samtaler, sier Mosand. Men han vil ikke nevne noen konkret.

– Hva slags tidsramme har dere?

– Nå står ferien for tur, og jeg regner med at det kanskje skjer noe i løpet av høsten når vi kommer tilbake i normal virksomhet igjen, svarer styrelederen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Bladet Vesterålen skrev denne uka at Hålogaland Kraft Nett anbefaler eierne fusjon med Nordkraft.

Les også
Lødingen positiv til kraftfusjon