Trør til: Før sommeren blir det mote for unge menn i Markedsgata på Stokmarknes. Foto: Tor Johannes Jensen

Trør til med herremote i Nesset

HADSEL: – Når vi savnet tilbudet så mye, regner vi med at det var det flere som savnet det, sier Magnus Berg Danielsen. Til sommeren blir det ung herremote på Stokmarknes.

De tre kompisene har nettopp registrert firmaet Davaka AS, satt sammen av de første bokstavene i etternavnene sine. Om det blir navnet på butikken som skal åpne om noen måneder, får vi se.

Christian Vatndal, Magnus Berg Danielsen og Alexander Karlsen Martinsen har leid seg inn i den tradisjonsrike Lockertgården i Markedsgata. Her har det vært solgt klær i mange tiår før. Snart skal de i gang med en butikk som skal tilby hele spennet fra konfirmasjonsdress og festklær til den daglige skjorta.

– Hele garderoben, sier Alexander Karlsen Martinsen til Bladet Vesterålen.

Frittstående

De har tenkt på det lenge, og sittet på gjerdet for å se om noen andre ville prøve seg, og nå trør de til selv. Målet er å gi et tilbud som hadselværingene ikke har i dag.

– Du må jo til Sortland bare om du skal ha et par svarte sokker i dag. Men vi skal få sortlendingene til å komme hit, smiler Christian Vatndal.

– Vi skal gi et tilbud som er så bra at du ikke trenger noe annet, lover Magnus Berg Danielsen.

Den nye butikken skal være uavhengig av kjeder og blir frittstående.

– Da blir vi ikke låst til noen merker, forklarer Christian Vatndal.

På butikksjef-jakt

De tre eierne er alle i full jobb annetsteds. Det skal de fortsette med. Nå er de på jakt etter en butikksjef som skal ha den daglige drifta. Og så håper de å være i gang i mai, og i hvert fall før sommeren.

Nå begynner jobben med å innrede butikken.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Beliggenhet

Lokalet, den gode gamle Lockertgården, der sykkelnissen dukker opp i vinduet hver advent, har ifølge dem den beste beliggenheten i Markedsgata.

– Vi mener dette trengs. Og så håper vi at denne nyetableringa kan være med på å få hele Markedsgata litt opp, sier Alexander Karlsen Martinsen.

God timing

Christian Vatndal mener timinga er god, med Hurtigrutemuseet som åpner til sommeren, hotellet som er på vei, flere anløp og mer liggetid med Kystrute og Hurtigrute, og forhåpentlig cruiseanløp.

– Det må jo finnes noen som kan selge ei dongeribukse til en turist. Og det er nok flere enn oss som vil få i gang ting i sentrum. Nå har vi sjansen, mener Christian Vatndal.

Og sykkelnissen? Han kommer tilbake.

– Men kanskje vi kler ham opp, ler de tre.