Det har stormet rundt det feministiske svartmetall-bandet siden de spilte sin første forestilling under Festspillene i Nord-Norge i fjor sommer. Siden har trioen vært omtalt i noen av verdens største musikkmagasiner som Rolling Stone Magasine og NME, og høstet både lovord og total-slakt i norske medier.

– Det passer oss bra å bli omtalt som bandet som splitter Musikk-Norge i to. Et svartmetall-band som alle liker ville vært en skam, forteller Nikoline Spjelkavik, gitarist i bandet og fra Dverberg i Andøy.

I sommer spiller Witch Club Satan foruten på Roskildefestivalen, i Sverige, Italia og Frankrike. Det blir deres første utenlandsturné.

– Det er ikke til å tro at vi skal stå på alle de scenene i sommer, sier bassist Victoria Fredrikke Schou Røising.

Først tar de Lofoten

Men først skal de spille på Stamsund Internasjonale Teaterfestival.

Bandet, som har utgangspunktet i en forestilling av det Andøy-baserte teaterkompaniet Lost and Found Productions og produsert i samarbeid med Fugurteatret i Stamsund, har spilt for fulle hus i de største byene i Norge. De håper Lofotværingene tør å komme.

– Jeg gleder jeg meg til å komme tilbake til Stamsund, til selve vuggen for Witch Club, sier bassist Røising.

Roskildefestivalen omtales bandets konserter som et dramatisk rituale som forener black metal, performance og okkult seanse. Og at de henter inspirasjon fra heksefiguren.