Både på Stokmarknes og Lødingen var ei entusiastisk gruppe klar for å spille gutter 16-handball i høst. Men begge plasser var de litt for få til å stille lag.

Nå har de slått seg sammen og kaster seg inn i seriespill mot Tromsø, Bodø, Harstad, Landsås, Grønnåsen og Narvik/Ofoten.

– Vi ville jo fortsette. Nå skal vi trene litt hver for oss, og litt sammen med helgesamlinger, forteller Oskar Tømmerås.

Tett program

De har halvannen times reise for å møtes, men har allerede hatt felles samling i Lødingen. Flere skal det bli, så det blir ikke mange ledige helger framover. Når det ikke er kamper, har de stort sett felles treningssamlinger. Kommende helg møtes de på Stokmarknes for ei langøkt og treningskamp.

Og med motstandere som også er flere timers reise unna, blir det mye farting.

– Men det er artig med lange turer til kampene, synes Oskar.

Sigerfjord - Stokmarknes

Noah har lange turer til alle treninger også, ettersom han reiser to ganger i uka fra Sigerfjord for å trene på Stokmarknes. Det blir over 15 mil ukentlig på veien, foruten helgesamlinger og kamper. Men det er verd det.

– Jeg har vært med på masse forskjellig sport og landet på handball. Nå har jeg spilt i kanskje fem år. Jeg liker jo ballsport, og å være i et lag. Så jeg er så glad i handballen at det er verd reisinga, synes han.

Oskar har også forsøkt litt forskjellig. Men etter ni år med fotball ser han seg ikke tilbake:

– Handballen har mer fart, teknikk og taktikk, slår han fast.

Lødingen-spillerne er gamle motstandere gjennom mange år.

– Men vi kommer til å bli sammensveiset. Lødingsværingene er veldig greie, forsikrer Oskar og Noah.

Kick-off

Sist uke hadde Stokmarknes handballklubb kickoff for sesongens handballspillere. Torsdag møtte over 70 unge spillere opp til øvelser og sosialt lag. Dagen etter var det de eldre spillernes tur. Blant dem var Trinius Sletten (11), som er helt fersk i sporten.

– Dette var artig. Nå har vi hatt øvelser med skudd og stussing. Jeg har prøvd meg på både fotball, ski og klatring før, og nå hadde jeg lyst til å gjøre noe nytt. Handball var gøy, så jeg kommer nok til å fortsette, sier han.