Nordkapp-klassen: KV Andenes (t.v.) og KV Senja til kai ved kystvaktbasen på Sortland. Foto: Sverre Idar Lakså

For høy for KV Andenes

William Terøy klarte bare åtte dager ombord på KV Andenes. Med sine 199 centimeter ble han for høy for det 40 år gamle kystvaktskipet. Men på KV Barentshav er det god margin til taket.

Den høyreiste 22-åringen fra Ålesund bestod alle testene for å jobbe som skipstekniker ombord på det gamle kystvaktskipet KV Andenes. Men ingen kom på å måle om det var plass til han, skriver NRK.

– På rekrutten er det mye press på at vi skal ha strak rygg og skuldrene bak. Vi skal vise stolthet. Det ironiske da jeg kom om bord på KV Andenes var at det var fysisk umulig, sier William Terøy.

Høyden gjør at han ikke kan stå oppreist i skipet. Han må enten stå bøyd eller legge hodet på skakke. Terøy forstod at han ikke kunne gå slikt et helt år. Da ville han få nakkeproblem. Det utgjorde også en risiko for tryggheten ombord.

Forsvaret seier at problemet til den 199 centimeter høye soldaten er svært uvanlig.

Forsvaret tok den bøyde nakken hans på alvor og flytta han over til et nyere kystvaktskip. Før overflyttinga ble det gjort målinger med laser for å være sikker på at 22-åringen skulle ha god nok plass på KV Barentshav. Her kan han stå oppreist med god margin.