Førjulskonsert: Sortland Juniorkorps og Sortland Musikkforening spiller julemusikk denne helgen. Foto: Innsendt

Førjulskonsert med Sortland Juniorkorps og Sortland Musikkforening

– Hva passer vel bedre enn å legge turen innom Kulturfabrikken for å lytte til juletoner i starten av desember?

Gjennom høsten har Sortland Juniorkorps øvd hver tirsdag – med et par meters avstand mellom musikantene. De fleste øvelsene har vært i korpsets faste øvingslokale i kjelleren på Rødskolen. I tillegg har det vært gjennomført et helgeseminar tidligere i høst. Korpset fikk ny dirigent etter sommeren; Rebecca Selnæs. Man kan trygt si at det har vært en spesiell tid å bli kjent på, både for korpset og Rebecca – men stemninga er heldigvis god.

Sortland Juniorkorps består av 25 medlemmer i alderen 10 til 17 år – og vil gjerne bli flere. Derfor øver korpset én gang i måneden sammen med kulturskolens aspiranter, som vil få tilbud om å bli medlemmer av korpset i løpet av neste år. I høst har øvelsene med aspiranter foregått i Møysalen på Kulturfabrikken. De flotte aspirantene skal også være med på konserten.

Det er snart et år siden Sortland Juniorkorps sist hadde konsert for andre enn foreldre og søsken – så nå er det jammen på tide. Noen av låtene dere vil få høre, er Tre nøtter til Askepott, White Christmas og Zoo Ball.

Sortland Musikkforening har, på grunn av smittevern, lagt alle sine øvelser til kulturfabrikken. Også de med et par meter mellom hver musikant. Håkon Kristiansen har dirigert korpset med stødig og rytmisk hånd i flere år, og har bidratt sterkt til å holde korpsets musikalske mot oppe i en annerledes høst.

Tidligere i høst hadde musikkforeninga en konsert i kirka, og gleder seg nå til å framføre julemusikk og litt annet snacks for publikum i Kulturfabrikken. Blant låtene er Sleigh Ride og Coronation March fra Star Wars.

Sortland Musikkforening består av rundt 40 medlemmer i alderen 15 til 76 år. Noen av de yngste musikantene spiller også i juniorkorpset. Begge korpsene er takknemlige for at de har hatt mulighet til både å øve, og nå å ha konsert i en tid der mye er nedstengt. Dirigentene Rebecca og Håkon er begge klare for å lose både publikum og korpsene gjennom en koselig adventskonsert. (Pressemelding)