Fylkesmann: Tom Cato Karlsen, her på et tidligere besøk i Sortland. Til venstre er Tove Mette Bjørkmo. Foto: Hilde Jørgensen

Fylkesmannen vil ha felles karantene-regler i nord

Med et lavere smittetall i nord enn i sør, har flere kommuner innført varierende grad av karantene for de som kommer fra Sør-Norge. Fylkesmann Tom Cato Karlsen i Nordland ber kommunene i Nord-Norge om å bli enige om et felles regelverk for karantene, ifølge NRK.

Men han mener likevel det kan være klokt å se på en eller annen form for barriere mellom Nord- og Sør-Norge, for å forsinke smitten.

– I helseøyemed er det en fordel om bølgen av smittede i Nord-Norge kommer senere enn Sør-Norge, sier han. Han viser til små og sårbare forhold i mange kommuner i nord.

Derfor mener han at nettopp karanteneregler for folk som kommer sørfra kan være en løsning. Men da på en forutsigbar måte.

– Kommunene styrer dette selv. Min oppfordring til dem er å ivareta både smittevernhensyn og næringsliv. Ingen er tjent med sykdom og dødsfall og heller ikke at næringslivet går dukken. Man må finne en gylden middelvei, sier han til statskanalen.