Laks: Oppdretts-nestor Inge Kristoffersen. Foto: Mareno Leonhardsen

Inge Kristoffersen runder 80

En av Bøs store sønner, fiskeoppdretter Inge Kristoffersen runder 80 år lørdag 23. april.

Jubilanten er fortsatt vital og oppegående, og kjenner vi ham rett, er det bare på grunn av helgfred, om han ikke har vært i full sving med ett eller annet i Jennskaret.

Kristoffersen er vidt kjent for å ha lagt et solid grunnlag for den suksessrike oppdrettsbedriften Egil Kristoffersen og sønner, nå overlatt til døtrene Eva og Anna, både praktisk og økonomisk – og med avleggere som Nordland akva i Meløy. Kjent som lønnsom virksomhet med hjerte for det lokale, for laksen og for ansatte.

Les også
Lykken lå i et russekort

Inges far Egil Kristoffersen hadde lang erfaring fra kvitfisknæringa, og var med på første omlegginga til rødfisk, da flåten i Jennskaret etter hvert ble mindre. Med stein på stein har Inge posisjonert seg, og lyktes å stå gjennom de nedturer som årene har bydd på.

Inge Kristoffersen tok seg alltid tid til å treffe oss, når noe skulle formidles til allmennheten, enten det var konkurs i fiskeoppdretternes salgsselskap, sjukdom og fiskedød i ei merd, redegjørelse for aksjehandel, omsetning eller skatt: «Nei, det e jo slik at tjen du femti millioner, skal det nu betales en andel i skatt av inntekten» – etter salget av Sisomar. Meninger kom som «sterk i sak, mild i måten». Kanskje bortsett fra da slakteriet ble fylt av knust isopor, mens reisemontørene heller var opptatt med å se sport på tv enn å justere finmekanikk.

Vi har fått være med på mating av torsk ved Sneisa, på dykk på Hellfjorden og han har vist oss rundt på nyvinninger – farkoster og utstyr. Stor vekst fra det fantastiske kontoret i gammelbrygga, med heller få ansatte. Med ansvaret overlatt neste generasjon, kan han glede seg over fortsatt god vekst av strategiske valg i tidligere år. De beste ønsker på åremålsdagen, og for god helse i mange år framover!