Ansikt: Dette ansiktet kom til syne i forbindelse med skoging i Øksfjorden i Lødingen kommune. Foto: Hilde Gunn Erikstad

Sjekk kunsten som treet laget selv – inne i stammen

LØDINGEN: – Strukturen i veden som fremkommer i de to stammene må sies å være veldig spesiell. Finnes det andre som har opplevd noe lignende?

Spørsmålet stilles av Hilde Gunn Erikstad i Lødingen. Forleden var hun på gården hun disponerer i Øksfjorden for å ta ut en del skog. På nabogården var Truls Erikstad i samme ærend.

– Vi stå ganske nært hverandre mens vi arbeidet. Plutselig stoppet Truls opp, og ropte at jeg måtte komme over for å se noe helt spesielt. Jeg ble mildt sagt overrasket da jeg så utformingen trestammen hadde, fremholder Hilde Gunn Erikstad i samtale med Bladet Vesterålen.

Nytt bilde

Alien: Midt inne i stammen har treet tegnet et bilde av en utenomjordisk skapning. Foto: Hilde Gunn Erikstad

Trærne i Øksfjorden var imidlertid ikke ferdig med å vise frem spektakulære bilder.

– Et nytt tre ble felt, og et nytt «kunstverk» kom til syne. Det ene ser ut som et romvesen, det andre som et hode med munn, tenner, øyne og hår. Jeg har aldri sett maken, sier Erikstad.

Bilder av den spektakulære trekunsten har hun vist til folk som har jobbet i skogen i mange år.

– Ingen har sett noe slikt noen gang. Rare greier å finne slike bilder inne i et tre. Finnes det andre som har opplevd noe lignende? Det skulle være interessant å få vite det, sier Hilde Gunn Erikstad.