Teltet brant – mann truet brannfolk

LOFOTEN: Da en mann i cannabisrus kom tilbake til teltet utenfor brannstasjonen, var teltet nedbrent. Reaksjonen hans førte til dom i Lofoten tingrett.

19. september i fjor hadde mannen og en kompis campet i telt ved brannstasjonen på Leknes, ifølge dommen fra tingretten. De røykte cannabis og drakk øl, og etter hvert gikk den tiltalte til sentrum for å handle sigaretter.

Da han kom tilbake, var teltet nedbrent. Brannmannskap på stedet hadde slokket brannen, og var i ferd med å rydde opp.

– Tiltalte ble redd for at kameraten hans hadde brent inne. Han opptrådte aggressivt mot brannmannskapet og uttalte flere ganger at hvis de hadde latt kameraten hans brenne inne, skulle han drepe dem, står det i dommen.

Mannen skal også ha filmet brannfolka på nært hold med mobilen, og sparket i veggen på brannstasjonen. Da politiet kom for å hente ham, ble ikke saken bedre. Ifølge dommen sa han at han skulle sprenge både politiet og brannstasjonen i lufta om de ikke slapp ham løs. Han skal ha sparket i veggene på politibilen, og truet politibetjentene flere ganger.

Totalt sett mente retten at 30 dagers ubetinget fengsel ville være rett. Men dommerne så nærmere på mannens livssituasjon, og mente samfunnsstraff ville være bedre for å få ham over i en mer stabil hverdag. Retten la også vekt på at mannen har måttet vente et helt år på rettssaken – først på grunn av treghet i systemet, så takket være koronautbruddet i mars.

Dommen ble på 50 timer samfunnsstraff.