Slik ser den nye ruteopplysningen ut.
Slik ser den nye ruteopplysningen ut. Foto: Nordland fylkeskommune

177 Nordland har blitt Reis

Følger eksempelet til Vy.

I mars samlet Nettbuss og NSB seg under det enkle, men omstridte navnet «Vy». Det spørs om Nordland fylkeskommune vil få like mye kjeft når de nå gjør 177 Nordland om til «Reis».

I pressemeldingen fra fylkeskommunen virker de uansett forberedt på at navnet blir tatt i vanære:

– Samferdselssjef Odd Steinar Åfar Viseth regner med at det nye navnet Reis, antakelig også vil bli brukt for utløp av frustrasjon når en hurtigbåt noen ganger er innstilt på grunn av dårlig vær, står det i meldingen.

– Reis til …, eller ryk og reis vil sikkert bli brukt noen ganger, sier Viseth i meldingen.

– Men vi mener navnet egner seg godt for å beskrive tjenesten vi faktisk tilbyr. Reis kort, reis langt, reis i Nordland. Også oversatt av Google Translate, vil Reis Nordland gi mening, sier Viseth.

Nettsøk

Med navnebyttet håper fylkeskommunen å gjøre reiseinfo- og rutesøk-tjenesten lettere tilgjengelig for folk.

– Vi endrer navn for å bevege oss videre fra et navn knyttet mot et telefonnummer som ikke er i bruk lenger, for å kunne kommunisere godt på de digitale flatene, og bli funnet lett i nettsøk, sier samferdselssjefen.

Riktignok er ikke «reis» et uvanlig ord. Et Google-søk i skrivende stund setter reisemagasinet Reis som første resultat, deretter en rekke reisebyrå.

– Ikke dyrt

Fylkeskommunen forsikrer også at det ikke er brukt mye penger på å finne frem til navnet.

– Navnet har vi kommet på selv. Og endringen skjer på digitale flater, uten at det følger ekstra kostnader knyttet til endringen, sier markedssjef Siri Vasshaug.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Den nye ruteopplysningen finnes nå på reisnordland.no.