MS Roald Amundsen: Hurtigruten stopper inntil videre alle seilinger med ekspedisjonscruiseskipene MS Roald Amundsen, MS Fridtjof Nansen og MS Spitsbergen både i og utenfor norsk farvann. Ruteskipene langs norskekysten har fortsatt som normalt. Foto: Hurtigruten

62 smittet på MS Roald Amundsen – koronatestet hele MS Spitsbergen

Enda et hurtigruteskip har gjennomgått full koronatesting. Denne gangen var det totalt 134 personer på MS Spitsbergen, inkludert 70 ansatte, som testet seg mens skipet lå i Tromsø torsdag.

Alle har testet negativt, melder Hurtigruten.

Samtidig kom Folkehelseinstituttet med oppdaterte smittetall for koronarammede MS Roald Amundsen. Der hadde alle passasjerene forlatt skipet, mens besetningen ble om bord, og helsemyndighetene har jobbet med å få testet alle. Per torsdag kveld er 41 av mannskapet og 21 av passasjerene bekreftet koronasmittet.

De 21 passasjerene er folkeregistrert i til sammen sju fylker: Nordland, Oslo, Rogaland, Troms og Finnmark, Trøndelag, Vestland og Viken. Av passasjerene var det én fra Hadsel som ble smittet, og en trønder på besøk i Sortland. Begge ble satt i karantene.

Torsdag ble det meldt at alle bortsett fra tre passasjerer hadde testet seg på MS Fridtjof Nansen. Alle som testet seg, testet negativt, mens de tre som ikke ville teste seg må holde seg på rommene sine.

MS Midnatsol ble liggende i Trondheim en stund for å teste passasjerer med sykdomstegn, men skipet gikk etter hvert videre da alle testene var negative, melder VG.

Les også
MS Midnatsol blir i Trondheim etter korona-mistanke
Les også
Testet nesten alle på MS Fridtjof Nansen: – Ingen koronasmitte
Les også
Fant flere med symptomer, og må teste hele mannskapet på nytt: Nå overtar Tromsø-legene
Les også
Én koronasmittet i Sortland: – Vi ønsker å teste flere
Les også
En stygg grunnstøting
Les også
Hurtigruten ba Hadsel holde stilt om hvor koronasmitten kunne komme fra