Harstad by: Torget i Harstad har mye aktivitet. Foto: Hilde Jørgensen

800 i karantene i Harstad, da 8 er smittet på treningssenter

SØR-TROMS: I Harstad må 800 personer i karantene etter smittespredning på et treningssenter. Dette opplyser kommunen i ei pressemelding lørdag, og innfører lokale smittevernbestemmelser.

Bestemmelsene

Selv om kravene til avstand i covid-19 forskriften blir oppfylt, er det ikke tillatt å arrangere eller delta på sammenkomster som finner sted i eller i tilknytning til en privat bolig eller fritidsbolig, og der flere enn 5 gjester i tillegg til de som bor i boligen er til stede samtidig.

Selv om kravene til avstand i covid-19 forskriften blir oppfylt, er det ikke tillatt å arrangere eller delta på private sammenkomster innendørs på offentlig sted eller i leide eller lånte lokaler, der det er flere enn 10 personer tilstede samtidig.

► Arrangement

Selv om kravene til avstand i covid-19-forskriften blir oppfylt, skal det ikke gjennomføres arrangementer med flere personer som samtidig er fysisk til stede enn 10 personer på innendørs arrangement som regulert i nevnte forskrift § 13 første ledd bokstavene a til e.

► Stenging av offentlige steder og virksomheter der det foregår kultur-, underholdnings- eller fritidsaktiviteter innendørs

Offentlige steder og virksomheter der det foregår kultur-, underholdnings- eller fritidsaktiviteter som samler mennesker innendørs, skal holde stengt. Dette omfatter blant annet:

a. Treningssentre og lignende steder. Idrettsanlegg kan holde åpent, men bare for organiserte aktiviteter for barn og unge under 20 år og for lag som følger toppidrettsprotokollen.

b. Museer, kino, teater, konsertsteder og tilsvarende kultur- og underholdningssteder.

c. Bingohaller, bowlinghaller, lekeland og tilsvarende steder der det pågår underholdnings- og fritidsaktiviteter.

d. Svømmehaller og øvrige offentlige basseng.

Se alle bestemmelsene her

På trening

Harstad kommune opplyser at smitten skal være spredd på treningssenteret Family Sports Club på Seljestad, og det skal dreie seg om åtte nye koronasmittede, ifølge VG. De åtte skal ha vært på samme treningssenter. Senteret er stengt inntil videre.

Som britisk

– FHI har bedt kommunen behandle utbruddet som om det er den britiske mutasjonen av koronaviruset som spres, skriver kommunen.

Alle som har vært på treningssenteret i de aktuelle tidsrommene skal regnes om nærkontakter, og må gå i karantene i ti dager, heter det i pressemeldinga.

Storfest

Vel passert midnatt, nå natt til søndag, har politiet i Harstad fått tips om en større fest i leid lokale i Kilbotn.

– Patruljen konstaterte at det var langt over tillatte ti tilstede. Festarrangør blir anmeldt for brudd på covid-forskriften, melder politiet.